Benzine motorine okkalı indirim geldi! Güncel benzin, motorin, LPG fiyatları değişti

Araç sahiplerine müjde. Akaryakıt fiyatlarının düşmesi beklenirken, benzin ile motorin fiyatları da düşecek. Yapılan son açıklamaya göre, 7 Haziran 2024'ten itibaren benzinin satış fiyatına 1,13 TL, motorinin satış fiyatına 1,03 TL indirim uygulanacak. Bu değişim, uluslararası piyasada petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen gerçekleşti.

Akaryakıt fiyatlarında beklenen indirim araç sahipleri tarafından memnuniyetle karşılanacak. 7 Haziran 2024 tarihinden itibaren benzin fiyatlarına 1,13 TL, motorin fiyatlarına ise 1,03 TL indirim yapılacak. Bu değişim petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen meydana geliyor. Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde Türkiye'de uygulamaya konulan serbest fiyat sistemi de etkili oluyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?

Türkiye'de 2005'te uygulamaya konulan serbest fiyat sistemi, akaryakıt fiyatlarının akaryakıt pazarlama şirketlerinin politikalarına göre belirlenmesine olanak sağlıyor.


Bayiler, fiyatlandırma işlemlerinde kendi tercihlerine göre hareket eder, ancak distribütörler tarafından önerilen pompa fiyat tavanlarını kabul edebilir ya da satış fiyatlarını belirlerken rekabetçi koşulları dikkate alabilirler.

Fiyatların belirlenmesinde petrol fiyatları ve uluslararası piyasa döviz kurları gibi faktörler önemlidir. Ayrıca son tüketiciyi etkileyen fiyatın belirlenmesi amacıyla rafineri satış fiyatına ÖTV, EPDK gibi vergi ve sürşarjlar da ekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 41,44 TL, motorinin litre fiyatı 40,44 TL, LPG'nin litre fiyatı 20,19 TL, benzinin litre fiyatı 41,33 TL, motorinin litre fiyatı 41,33 TL oldu. TL. Anadolu yakasında LPG litre fiyatı 40,35TL, litre fiyatı ise 19,64TL. Ankara'da benzinin litresi 42,41 TL, motorinin litresi 41,42 TL, LPG'nin litresi ise 20,19 TL oldu. İzmir'de benzinin litresi 42,66 TL, motorinin litresi 41,76 TL, LPG'nin litresi ise 20,19 TL olarak 19,89 TL olarak tahmin edildi.

Ekonomi Haberleri