Belgesini ibraz eden kadınlara 1200 TL destek parası yatacak! Bakanlık tek şartını açıkladı

Aile Bakanlığı, eşi ölen kadınlara yardımda bulunacak. İşte detayları....

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA DESTEK VERİLECEK

Aile Bakanlığı, dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik sunulan destek paketlerine devam ediyor. Eşini kaybetmiş ve sosyal destek almayan kadınlara yönelik hazırlanan bu program dahilinde düzenli nakit yardım verileceği duyuruldu. İşte detayları….


İhtiyaç sahibi eşi ölen kadınlar sadece kimlikle başvuruda bulunarak ayda bin lira ödeme alabilecekler. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılıyor.

Aile Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden paylaştığı habere göre bakanlık eşini kaybetmiş ve sosyal destek almayan kadınlara düzenli olarak ödeme yapacağını duyurdu. Başvuru şartları da açıklanan destek programında kadınlara 1000 lira ödeme yapılacak. Bunun için ise sadece kimli kartı ile başvuruda bulunmak yeterli olacak.

Eşini kaybetmiş ve sosyal destek güvencesi olmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan kadınları devlet yalnız bırakmıyor. İhtiyacı olan kadınlar başvuruda bulunarak bu yardımdan yararlanabilecekler. ihtiyaç sahibi olan kadınlara devlet tarafından ödeme yapılacak. Ödemeden sadece son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlar yararlanabilecek

DESTEĞİN DETAYLARI

1000 TL'lik ödeme nikahlı eşi ölen kadınlara verilecek. Yani resmi nikahı olmayanlar ya da boşanan eşler bu yardım dışında kalacak. Başvuruda bulunmak isteyen ve gerekli şartları sağlayan kadınlar kimlikleri ie sosyal yardımlaşma vakıflarına başvuru yaparak 1000 TL ödemeden yararlanabilirler. Ödemeler her iki ayda bir yapılacak.

Ekonomi Haberleri