Belediye İşçilerinin Maaşlarına Yüzde 75 Zam Yapıldı

Belediyeler ile işçiler arasında maaş anlaşmaları devam ederken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 75 oranında zam yapılacağını duyurdu.

Belediye İşçilerinin Maaşlarına Yüzde 75 Zam Yapıldı

Belediyeler ile işçiler arasında ki maaş zam pazarlıkları devam ederken,Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler ile maaş pazarlığında anlaşma çıktı.Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 75 oranında zam yapılacağını duyurdu. Müjdeli haberi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen duyurdu.

Sekmen yapmış olduğu açıklamada, Hizmet-İş Sendikası ile belediye arasında yapılan protokole göre bünyelerinde çalışan 2 bin 800 işçinin maaşlarına yüzde 75 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Bayram ikramiyeleri 500 TL oldu

İmzaladıkları protokolün, 1 Temmuz 2022 ve 30 Haziran 2023 tarihleri arasını kapsadığını ifade eden Sekmen, "Toplu iş sözleşmemizde işçi yevmiyelerine, aylıklarla birlikte ödenen, sosyal yardım başlığı adı altında yemek yardımı, taşıt yardımı, yakacak yardımı ve çocuk yardımına yüzde 75'i aşan oranda artış yaptık. Öğrenim yardımı, evlenme yardımı ve askerlik yardımlarına ortalama yüzde 150 oranında zam yaptık. Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyelerini de 500 liraya çıkardık. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Ekonomi Haberleri