Belediye evlenecek gençlere kesenin ağzını açtı! Başvuranlar 7000 TL düğün parası alacak: Geç kalanın hakkı yanar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi evlenmek isteyip de ekonomik sıkıntılar sebebiyle evlenemeyenlere 7000 TL destek ödemesi yapacak! Peki evlilik destek ödemesinden kimler faydalanabilecek? Nasıl başvurulur? Ayrıntılar haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan çiftlere müjdeli bir haber vererek evlilik desteği kapsamında anında 7 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Başvuruların başladığı belirtilen bu destek, yaklaşık 16 milyon vatandaşın ikamet ettiği bölgede evlilik hazırlıkları yapan çiftlere finansal bir destek sunuyor.

İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısıyla mücadele eden vatandaşlara yönelik olarak sunulan bu destekle ilgili detayları paylaştı. Bugüne kadar 7 bin 135 çiftin bu destekten faydalandığını vurgulayan İmamoğlu, evlilik hayali kuran çiftlere bu destekle yeni bir yaşam kurma imkanı sağlandığını belirtti.


Evlilik Desteği, "İstanbul Senin" uygulaması üzerinden başvuruların alındığı bir süreç içinde ilerleyecek. Başvuruların onaylanmasının ardından çiftlere anında 7 bin TL'nin hesaplarına yatırılacağı ifade edildi. Bu destekten faydalanabilmek için çiftlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. İstanbul'da ikamet etme zorunluluğu, sosyal ekonomi kapsamında ihtiyaç sahibi olma şartı ve başvurunun onaylanmasının ardından 3 ay içerisinde evlenme şartı aranıyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, uygulamanın 7 aydır devam ettiğini ve bu süre zarfında 50 milyon TL'nin üzerinde bir bütçenin evlilik desteği olarak ayrıldığını açıkladı. Bu adım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardımlarla vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik attığı önemli adımlardan birini temsil ediyor. Evlilik desteğiyle çiftlere sağlanan maddi destek, İstanbul'da yaşayan binlerce çiftin hayallerini gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

Ekonomi Haberleri