Başvurular Başladı, PTT Hesaplarına 4637 TL Yatırılacak!

Aile Bakanlığı, 2023-2024 öğrenim yılında da gerçekleştirilen eğitim materyali yardımını sürdürecek. Ödemeler için nereye başvuruda bulunuluyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Yardım Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçimini sürdürmekte zorluk çeken ailelere ve kişilere yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu yardımlar, düzenli olarak veya tek seferlik olarak yapılmakta ve bakanlığın sosyal yardım programlarına göre farklı tutarlarda ödenmektedir. Bu ödemeler, birçok kişinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte çocuğu olan vatandaşlar, okul hazırlıklarını yapmaya başlamış durumdalar. Okul araç gereç fiyatlarının artması, yeni dönemde çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan aileleri, bakanlık tarafından yapılan yardımlara yönlendirmiştir.

Yeni Dönemde Eğitim Materyali Yardımı

Aile Bakanlığı tarafından verilen eğitim materyali yardımı, çocukların birçok eğitim giderini karşılamasına olanak sağlamaktadır. Kırtasiye yardımı olarak bilinen bu ödeme, okula hazırlık için alışveriş yapmak isteyen kişilere destek olmaktadır.

Yardım kapsamında, öğrencinin eğitim düzeyine göre farklı tutarlarda ödeme yapılmaktadır. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine farklı, lise ve yükseköğretim öğrencilerine ise daha yüksek seviyede ödemeler yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl, ilkokul öğrencilerine 2317 TL, ortaöğretim öğrencilerine 3475 TL ve üniversite öğrencilerine ise 4637 TL destek sağlanmıştı. Vatandaşlar, önümüzdeki dönem için bu yardımlara nereden başvurabileceğini araştırmaya başlamışlardır.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yardım; her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kırtasiye, önlük, çanta vb. temel okul ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlamaktadır.

Yardımdan Kimler Faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler, bu yardımdan faydalanabilmektedir.

Ekonomi Haberleri