Başvuru yapan gençlere 15.000 TL ödeme! Tek kuruş faiz almadan 36 ay vadeli

Kendi işini kurmak isteyenlere müjde! Hibe destek ödemeleri Mayıs 2024 yılında da devam ediyor! Gençlere iş kurma fırsatı sunan hibe destekleri sayesinde iş hayatına atılmak isteyen girişimcilerin önü açılıyor. Peki, bu hibe desteklerinden nasıl faydalanıyor?

Kendi işinin sahibi olmak isteyenler için yeni destekler sunmaya devam eden KOSGEB, genç girişimcilere çeşitli avantajlar sağlıyor. Gençlere faizsiz olarak kullandırılan ve bazı proje ve şartları sağlayanlara geri ödemesiz olarak verilen girişimci destekleri bu dönemde de bir hayli artmış durumda. Peki gençlerin kendi işini kurabilmesi için ne kadar ödeme yapılıyor? Kimler girişimci finansmanlarından faydalanabilir? İşte verilen hibe ve girişimci desteklerine yönelik bilinmesi gereken detaylar…  

Devletin bakanlık üzerinden kullandırdığı destek ödemelerinin yanı sıra KOSGEB, kendi işini kurmak isteyen gençler için çeşitli destekler vermeye devam ediyor. Bu kapsamda kendi işinin patronu olacaklara büyük bir imkan sağlayan KOSGEB, bu yıl da yüzlerce gencin hayallerini gerçekleştiriyor. KOSGEB’in yanı sıra Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla da hareketlilik başlatılırken, gençlere daha fazla destek olunuyor. 


Kaymakamlıklara bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, kendi iş yerini açmak isteyen gençlere 15 bin liraya kadar sermaye desteği duyurdu. Bu kapsamda kullandırılacak olan sermaye desteğinden, kursa katılıp detaylı bir şekilde projesini sunan ve vakfa projesini kabul ettirenler faydalanabilecek. 

Sermaye desteği başvurusu nasıl yapılır? 

Sermaye desteği başvurusu yapabilmek için genç girişimcilerin planlanan iş yerindeki gider ve teklif mektuplarını hazırlaması gerekiyor. Proje dosyasında detaylı olarak sunulması gereken bu tip belgelerin ardından iki memur kefil getirmek şartıyla başvuru süreci tamamlanıyor. Faizsiz olarak kullandırılan sermaye desteği, 36 aya varan vade seçenekleriyle kullandırılıyor. Geri ödemeler ise 1 yıl sonra başlıyor. 

Ekonomi Haberleri