Başvurmayan kişi kalmasın! PTT'de 260 TL'niz kalmış olabilir

PTT'ye başvurmayanlar çok pişman olacak! Hemen paranızı alın. İşte detaylar...

Hükümet, dar gelirli ailelere yönelik yeni bir sosyal yardım programını duyurarak müjdeli haberi ailelere iletti. Elektrik faturası konusunda yaşanan ekonomik sıkıntılara destek olmak amacıyla başlatılan bu program kapsamında, dar gelirli ailelere maddi yardım yapılacak.

Yapılan duyuruya göre, ailelerin başvurması halinde PTT şubelerinden 260 TL'lik bir ödeme alabilecekleri belirtildi. Elektrik faturası desteği, ailedeki kişi sayısına bağlı olarak belirlenen ödeme miktarlarına göre aylık olarak gerçekleştirilecek.

Muhtaç hanelere yönelik yapılan destek miktarları ise şu şekilde duyuruldu:


1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 130,09 TL

3 kişilik muhtaç hanelere aylık 173,46 TL

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 216,82 TL

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 260,19 TL

Başvuruların yapılması için ailelerin sadece Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak. Herhangi bir kuruma başvuru yapmaya gerek olmadan, hak sahipleri düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında verilmiş hak sahipliği kararına sahip olduktan sonra ödemeleri alabilecekler.

Dar gelirli ailelere yönelik bu sosyal yardım programıyla, elektrik faturası ödemelerinde yaşanan zorlukların bir nebze olsun hafifletilmesi hedefleniyor. Ailelerin, bu destekten yararlanmak için PTT şubelerine başvurularını mutlaka yapmaları gerekmektedir.

Ekonomi Haberleri