Bankalarda imza atarken sakın gözden kaçırmayın! Bunu bilmeyen emekli yandım Allah diyor

Emekli maaşlarında zam uygulamaları devreye girerken gözler o bankadan gelecek kritik açıklamaya çevrildi. İmza atarken dikkat edilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...

Milyonlarca vatandaşın gözleri banka promosyonlarına çevrilirken en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkmasıyla beraber bankalar arasında promosyon yarışı başlatıldı. Gelişmeler sonrasında emeklilerin banka seçiminde dikkat edilmesi gereken konularda uyarılar sıralandı.

Promosyonlarda üst limit 12.000 TL'den 15 bin TL olarak güncellenirken maaş miktarına göre tutarlarda farklılık göstermektedir. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, açıklamalarda emeklilerin banka seçimi ve promosyon sözleşmesi imzalanarak dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yüze 49,25 oranında zam uygulanmasıyla beraber emekli maaşlarına yapılan artışla emekli maaş promosyonlarında yansıma gerçekleşti. Bankalar, emekli sayısındaki artışa rağmen bu zam oranını promosyonlara yansıtmadılar.
Devlet bankaları üzerine emeklilere 5.000 TL'ye kadar promosyon sunulurken bazı özel bankalar ise 7.500 TL'den başlayan 8.500 ve 10 bin TL hoşgeldin promosyon ödemesi gerçekleşmektedir.

Ekonomi Haberleri