Bankalarda hesabı olanlar dikkat! Eğer bunu yaparsanız milyonlarca lira ceza kesilecek

Maliye Bakanlığı vergi tedbirlerine ilişkin son hazırlıklarını tamamlarken, banka hesaplarına ve POS cihazlarına tolerans gösterilmeyecek. Bunu yapanlara 20 milyon TL'ye kadar para cezası verilecek. Detaylar burada..

Vergi planının son hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bazı dolandırıcılık türlerine yönelik cezaları artırdı. Bu pakette banka hesaplarına ve POS cihazlarına yönelik artırılmış cezalar yer alıyor.

Ürün teslimatı veya hizmet sunumuna ilişkin bir havalenin başka bir kişi adına banka hesabına yapılması durumunda, kullanıcı adına havale tutarının %10'u oranında özel dolandırıcılık cezası uygulanacaktır.

20 milyon lira ceza kesilecek!


Asgari para cezası 25.000 lira, en fazla ise 20 milyon liradır. Başka mükelleflerin POS cihazlarını kullanmasına izin veren kişiler ile diğer mükelleflere ait POS cihazlarını kullananların, her tespitte artan özel dolandırıcılık cezalarına tabi tutulması tavsiye ediliyor.

"Ayrı cezalar verilecek"

Edinilen bilgiye göre, defterlerini bilanço esasına göre tutanlara 75 bin lira, ticari hesapta defter tutanlara ise 37 bin 500 lira ceza uygulanacak. Ayrıca, diğer mükelleflere ise 37 bin 500 lira para cezası verilecek.

Maliye Bakanlığı'nın uzun yıllardır üzerinde çalışmış olduğu eni vergi reformu kapıda. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak pakette vergi adaletinin güçlendirilmesi amaçlanıyor ve bir takım yenilik ve düzenlemeler öngörülüyor.

Ekonomi Haberleri