Bankalarda binlerce lira paranız kaldı! Bu bankalarda hesabı olanlar hemen başvuru yapsın

Birçok banka müşterilerini uyarmaya devam ediyor. Unutulan paralarınızı kaybedebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Birçok kamu bankası ve özel banka müşterilerini unutulan hesaplarla ilgili uyarmaya devam ediyor. Hesaplarınızı kontrol edin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BANKALARDAN SON UYARI GELDİ

Garanti BBVA, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası ve ING Bank gibi birçok banka müşterilerini süresi geçen hesaplarla ilgili uyarmaya devam ediyor. Bankalarda işlem yapılmayan hesapların TMSF'ye devredileceği ve son başvuru tarihinin 31 Aralık 2023 olduğu söylendi. Birçok vatandaş bankalar üstünden vadesiz hesaplarıyla işlem yaparken unutulan hesaplarla ilgili zaman aşımı da dikkat çekiyor. 


Bahsi geçen bankalar unutulmuş hesabı olan müşterilerinin sorgulama işlemlerini bankaların internet bankacılığı ya da e-Devlet sistemi üzerinden yapılabileceğini söyledi. Bankada unutulmuş hesaplarla ilgili sorgulama işlemleri e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama kısmına Bu Yıl TMSF'ye Devredilecek Hesaplara İlişkin Sorgulama yazıp aratarak öğrenilebilecek. Bankaların uyarısı sonrasında son başvuru tarihi geçmeden müşteriler başvurularını yaparak hesaplarında olan paralarını çekebilecek. 

Ekonomi Haberleri