Bankadan kredi çekmek isteyen elini çabuk tutsun! O tarihten sonra faizler fırlayacak!

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlara kötü haber! Bu tarihten sonra kimse kredi çekemeyecek! Tüm detaylar haberimizde.

Bankaların faiz oranları giderek yükselirken yeni tarih belirlendi! O tarihten sonra faizler fırlayacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BANKALARIN FAİZ ORANLARI YÜKSELİYOR

Merkez Bankası geçtiğimiz gün politika faizi kararını açıkladı ve yüzde 25 seviyesinde olan faiz 500 puan artırılarak yüzde 30 seviyesine yükseldi. Piyasanın beklediği yükseliş kararı sonrasında döviz kuru ve altın fiyatlarında önemli değişiklik yaşanmadı. Dolar kurunda 8 kuruş artış yaşandı ve 27.07 TL seviyesinde yükseldi. Gram altın güncel olarak 1673 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararı artırımının banka faizlerini önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor. Yüzde 25 oranında Merkez Bankası'na borçlanan bankalar artık yüzde 30 seviyesinden borçlanmaya başlayacak. 


Bu durumda bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranları artacak. Yüzde 2 üstünde olan konut kredisi faizlerinin yüzde 2.5, ihtiyaç kredilerinin yüzde 2.5, taşıt kredilerinin yüzde 3 seviyesinin üstüne çıkması bekleniyor. Kredi kartları da faiz oranlarından büyük ölçüde etkileniyor. 1 Ekim tarihinden itibaren kredi kartları alışveriş faizleri yüzde 65 seviyesine yükselecek. Ekim ayından itibaren kredi kartı akdi faiz oranı yüzde 2.81 değil yüzde 3.26 olarak uygulanacak. Aynı zamanda kredili mevduat hesabı faiz oranlarının aylık yüzde 3.56 seviyesinden yüzde 4.08 seviyesine yükselmesi bekleniyor. Mevduat hesabı faiz oranlarının yüzde 45 oranını geçerek yüzde 50 seviyelerine yükselmesi bekleniyor. Yüzde 50 faizli 500 bin TL bankaya yatıran kişi 32 günlük mevduat hesabıyla 20 bin 800 TL kazanç elde edecek. 1 milyon TL'nin ise 41 bin TL'den fazla aylık getirisi olacak. Faiz kararlarının 1 Ekim tarihinden itibaren banka faizlerine etki etmesi bekleniyor. 

Ekonomi Haberleri