Bankada parası olanlara büyük şok! Cumhurbaşkanı imzaladı: Tamamen değişiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı ve Ağustos 2024'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemenin, bankada parası olan kişileri iki şekilde etkileyeceği bilgisi paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve 1 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu Geçici 67. Maddesindeki Tevkifat Oranları Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8775) ile birlikte vadeli TL mevduat hesapları ve kur korumalı mevduat hesapları için uygulanan stopaj oranları üzerinde değişikliğe gidildi.

Açıklanan karara göre TL vadeli mevduat hesapları için uygulanan vergi indirimi desteği sürdürülecektir. Bu kapsamda; TL mevduat sahipleri stopaj avantajından faydalanmaya devam edecek.

KKM Hesapları İçin Kötü Haber


Kur korumalı vadeli mevduat (KKM) adıyla açılan hesaplarda ise kararla birlikte değişiklik yapıldı. Yabancı para mevduat hesaplarından KKM hesabı üzerinden dönüşüm oranı ile Türk lirasına çevrilmiş olan mevduat hesaplarına uygulanacak olan stopaj vergisi oranı aşağıdaki şekilde belirlenmiştir;

6 aya kadar vadeli hesaplara: %7,5

1 yıla kadar vadeli hesaplara: %5

Bu düzenlemeyle KKM hesap sahiplerinin ek stopaj vergisini ödemesi gerekecek. TL mevduat hesabının avantajları ise devam edecek.

Kararın 1 Ağustos 2024'te yürürlüğe gireceği açıklandı. Bu değişiklikler banka mevduat sahiplerinin vergi yükümlülüklerini etkilemekle kalmayacak tasarruf sahiplerini mali durumlarını yeniden gözden geçirmeye zorlayacaktır.

Ekonomi Haberleri