Bankada parası olanlara acil uyarı! Hemen bu detaya bakın: Paranız çekilmiş olabilir

Bankalarda 10 yıldır kullanılmayan paralar çekilecek! Ayrıntılar haberimizde...

Bankalar, uzun süredir işlem yapılmayan hesaplarda bulunan paraların akıbeti konusunda vatandaşları uyarıyor. Yapılan açıklamaya göre, 10 yıldır 31 Mayıs'a kadar herhangi bir işlem yapılmayan hesaplardaki paraların, Türkiye Maliye ve Sermaye Piyasası Fonu'na (TMSF) aktarılacağı belirtildi. Bu durum, birçok vatandaş için hesaplarındaki bakiyeleri kaybetme riski doğuruyor.

Bankalar, tüm müşterilerine çağrıda bulunarak, hareketsiz hesaplardaki paraları 31 Mayıs'a kadar çekmeleri gerektiğini vurguluyor. Eğer bu tarihe kadar herhangi bir işlem yapılmazsa, 10 yıldır hareketsiz olan hesaplardaki paralar TMSF'ye devredilecek. Bu durum, özellikle vefat eden yakınlarıyla ilgili olan vatandaşları da yakından ilgilendiriyor.


Uzmanlara göre, vatandaşların e-Devlet üzerinden banka sorgulaması yaparak hesap durumlarını kontrol etmeleri önem taşıyor. E-Devlet aracılığıyla banka hesaplarının görüntülenebileceği belirtilirken, bu sayede hangi bankada ne kadar para bulunduğu detaylı bir şekilde öğrenilebilecek.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu parayı alma şansınız var. 10 yıl ile birlikte bankalar bunu internet adreslerinde paylaşıyorlar. Birçok ciddi bedeller de bu şekilde bankada kalabilir. Düşük bedeller de kalabilir. 1 liranız bile olsa mutlaka onun peşine düşün. Özellikle vefat eden yakınları ile alakalı vatandaşlarımız mutlaka bunu takip etsinler” dedi.

Vatandaşların, bu uyarı üzerine gerekli adımları atarak hesaplarını kontrol etmeleri ve varsa hareketsiz paralarını çekmeleri önem arz ediyor. Aksi takdirde, 31 Mayıs tarihi itibarıyla bu paralar TMSF'ye devredilerek geri alınamayacak.

Ekonomi Haberleri