Bankada hesabı olanlar dikkat! Ocak'tan sonra tamamen kapanıyor: Bir dönem sona erdi

2024 yılına girildiğinde Türk lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında yeni bir KKM hesabı açılamayacak; halihazırdaki Türk lirası dönüşümlü KKM hesapları da vade bitiminde yeniden düzenlenmeyecek. Öte yandan, döviz dönüşümlü KKM hesaplarında ise yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri sürecek.

TCMB'nin KKM Hesaplarına Yönelik Yeni Adımları!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında önemli değişikliklere dair haberleri kamuoyuna açıkladı. TCMB'nin bankalara gönderdiği resmi yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren TL dönüşümlü KKM hesaplarında yeni hesap açılışlarına son verilecek. Ayrıca, vade sonlarından sonra mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının yenilenmesi mümkün olmayacak.

Ancak, döviz dönüşümlü KKM hesaplarında yeni hesap açılışları ve vade sonu yenileme işlemleri devam edecek.

Bankalara gönderilen yazıya göre, 1 Ocak 2024'ten önce başlatılan ve henüz vadesi dolmamış olan Türk lirası dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemleri, "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından Desteklenmesine Karşı Kur Artışlarına İlişkin Uygulama Talimatı" kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek.

İlgili hesapların açılma süresi, önceki bir düzenleme ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu değişiklik, "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından Desteklenmesine Karşı Kur Artışlarına İlişkin Kararın Değiştirilmesi Hakkında Karar" adlı yönetmelik ile hayata geçirilmişti.

Ekonomi Haberleri