Banka Hesabınızı Kontrol Edin: Devlet 450 Milyon TL Para Dağıttı! Toplamda 4.3 Milyar TL Dağıtılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için 973 SYDV'ye toplam 450,8 milyon TL ek kaynak aktardıklarını duyurdu. İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için hızlı ve etkin bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahiplerinin Kurban Bayramı öncesinde temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) toplamda 450,8 milyon TL ek kaynak aktarıldığını duyurdu.

Destek, Hızlı ve Etkin Şekilde Dağıtılacak

Bakan Göktaş, aktarılan kaynağın Kurban Bayramı öncesinde hızlı ve etkin bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirterek, ihtiyaç sahibi hanelerin yanlarında olacaklarını vurguladı.

Dini Bayramlar İçin Toplamda 4,3 Milyar TL Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ihtiyaç sahiplerinin temel gıda gereksinimlerini karşılamak amacıyla yıl boyunca SYDV aracılığıyla ayni ve nakdi destek sağlandığını ifade etti. Dini bayramlar öncesinde ihtiyaç sahiplerine iki kez destek verdiklerini belirten Bakan Göktaş, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda sağlanan kaynağın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerinin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 450,8 milyon TL ek kaynak aktarıldığını bildirdi. Bakan Göktaş, 2015 yılından bu yana Bakanlık ve SYDV'ler aracılığıyla vatandaşlara sağlanan toplam tutarın 4,3 milyar TL'yi aştığını belirtti.

Sosyal Refahı Eşit Dağıtmak İçin Mücadele

Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı'nda sosyal refahı eşit bir şekilde dağıtmak için mücadele edeceklerini ifade etti ve çalışmalarını toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla sürdüreceklerini söyledi. Sosyal yardımların nesnel, şeffaf ve hesap verilebilir bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasına devam edeceklerini vurgulayan Bakan Göktaş, sosyal yardımların talep odaklı olmaktan çıkarak arz odaklı hale getirildiğini ve hiçbir vatandaşı geride bırakmayacaklarını belirtti. Dönemsel ihtiyaçların karşılanması için sosyal yardımların ve desteklerin artırılacağını ve vatandaşlara sunulmaya devam edileceğini ifade etti.

Ekonomi Haberleri