Banka hesabında parası olan hemen bunu yapsın! Tüm paranız silinebilir

Bankada hesabınız bulunuyorsa bu haber sizin için! İçerisinde ne kadar para bulunuyorsa hepsi silinecek. Detaylar haberimizde.

Ülke çapında faaliyet gösteren bankalar kamuoyuna önemli bir uyarıda bulundu. Belirlenen tarih içerisinde hesapta herhangi bir işlem yapılmaması durumunda paranın tamamı bankadan çekilecektir. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

BANKADA HESABINIZDA ON SENEDİR İŞLEM YAPMADIYSANIZ DİKKAT

Türk bankalarının uzunca zamandır işlem görmeyen kart bakiyelerini temizleme kararı, milyonlarca kişinin güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Banka, kullanılmayan kart bakiyelerinin çeşitli riskler oluşturabileceğini belirlediğini söyledi. Bu riskleri önleme ve güvenliği artırma kararımız kapsamında, On sene içerisinde işlem yapmayan hesap sahipleri otomatik olarak silinecektir. ensonhaber.com'un haberine göre banka, silinen hesapların bakiyelerinin Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne aktarılacağını duyurdu. 


Bankadan açıklanan bilgiye göre, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 83'üncü maddesi uyarınca, belirli bir süre boyunca hesap hareketi kaydedilmeyen hesaplar, belirli süre sonunda Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne yatırılacak. Bankalar, kamuoyunu olası kayıplardan korumak için proaktif olarak bu durumu tespit edecek ve hesap sahiplerini uyaracak. Bankadan yapılan açıklamaya göre, listede hesapları bulunan ve belirtilen tarihe kadar bir banka şubesine başvurarak gerekli işlemleri tamamlamayan vatandaşların hesaplarındaki tüm mevduat ve krediler Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne aktarılacak.

Ekonomi Haberleri