Bakanlık'tan yardım alanlara müjde geldi! 2811 TL ödeme için e-Devlet'ten hemen kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında yaşlı ve engellilerin ekim ayı maaşlarının hesaplarına aktarıldığı müjdesini verdi. Bakanlık müjdeli haberi duyururken hesaplara 2.348 TL ve 2.811 TL tutarındaki miktarlar yatırıldı. Peki yaşlılık aylığı ve malullük aylığı ne kadar? İşte detaylar..

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayında yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin önemli bilgiler vererek, bu aylıkların bugünden itibaren hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldığını duyurdu. 3,25 milyar TL tutarındaki fonun dağıtımına başlandı.

Bu kapsamda yaşlı ve engellilere her alanda destek vererek topluma etkin olarak katılımlarını sağlama durumunu amaçlayan bakanlık, ilgili ödemeleri ekim ayında yaptı. Yaşlılara ayrılan bütçe ise yaklaşık olarak 1,8 milyar TL, engellilere ise 1,45 milyar TL şeklinde belirlendi.


Bakan Göktaş, yaşlılık ve maluliyet aylıklarının ayrıntılarını açıkladı. Göktaş, bakanlığının engelli ve yaşlıları eğitimden sağlığa kadar ayrıca ekonomiden sosyal hayata kadar da eniş bir yelpazede desteklediğini, onların sosyal hayata tam ve aktif katılımlarını sağlayarak destek sağladıklarını söylerken onlara katkıda bulunma fırsatı verdiklerini vurguladı. Bakan Göktaş, bu emekli maaşlarının yanı sıra insan odaklı ve aynı zamanda hak temelli politikalarla bu insanların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yaşlılık aylığı veya malullük aylığı ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre yaşlılık aylığı, memur maaş katsayısı değişikliği sonrasında temmuz ayından itibaren 1.997 TL'den 2.348 TL'ye çıkarıldı. Benzer şekilde, engelli oranı yüzde 40 ila 69 arasında olanların aylık maaşı 1.594 TL'den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzerinde engellilerin aylık maaşı ise 2.392 TL'den 2.811 TL'ye çıkarıldı.

Bakan Göktaş, söz konusu fonların doğru aynı zamanda da tkin kullanımının hedefe yönelik sosyal yardım destek tedbirlerinin hayata geçirilmesinde kilit rol oynadığını aktardı.

Ekonomi Haberleri