Bakanlıktan Müjdeli Haber: Destek Ödemeleri Hesaplarınıza Yatırıldı!!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, artan destek ödemeleri ile vatandaşların yanında! Evde bakım maaşı ve SED programı ile güçlü destek sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur maaş katsayısındaki temmuz ayı artışının ardından, sosyal yardım ödemelerinde değişiklikler yaparak ağustos ayında yeni tutarları hak sahiplerine dağıtmaya başladı. Evde bakım maaşı 500 bin kişiye ulaştırıldı ve dar gelirli birçok aileye Aile Destek Programı ödemeleri yapıldı.

Sosyal Yardımlara Zam Geldi

Evde bakım maaşı 4.336 TL'den 5.097 TL'ye yükseltildi. Ayrıca Aile Destek Programı kapsamında, yıl sonuna kadar sürecek olan çocuk destek ödemeleri ve elektrik yardımları da gerçekleştirildi. Bu ödemelerin ardından, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı ödemeleri gündeme geldi.

SED Ödemeleri Güncellendi

Bakanlık, temmuz ayındaki maaş katsayısı artışına bağlı olarak SED ödemelerini güncelledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, SED hizmetini çocukların aile bütünlüğü içinde desteklenmesi amacıyla sunduklarını ve her bir çocuk için aylık ortalama 3.571 TL yardım sağladıklarını belirtti. Bakan Göktaş, ağustos ayı SED ödemeleri kapsamında toplam 575 milyon TL'nin hak sahibi ailelere dağıtıldığını vurguladı.

Ekonomi Haberleri