Bakanlıktan evlenecek çiftlere peş peşe müjde! Bu banka düğün masraflarını bitirecek

Yeni evlenecek çiftlere bakanlıktan bomba haber geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, verilecek kredi için hazırlıkların başladığına değindi. İşte seçim vaatleri arasında bulunan evlilik kredisinde son durum...

Cevdet Yılmaz, toplantıya katılmadan önce yaptığı basın açıklamasında FAS'ta medyana gelen depremle ilgili olarak konuşurken TC olarak olayın hemen ilk anından itibaren Faslı yetkililerle bakanlıkların iletişime geçtiğini belirtti. AFAD tarafından yapılan hazırlıklarla beraber çadır, gıda, arama kurtarma ve ne gerekiyorsa yapılmaya hazır olunduğunun altı çizildi.

TÜRKİYE'DE BÜYÜME SİNYALLERİ

Zor bir dönem geride kalırken Yılmaz, dünya hala pandeminin etkilerinin tam olarak atlatamazken son 20 yıllık zamana bakıldığında Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü belirtti. Dünya ekonomisinde 3.6 civarında büyüme yaşanırken Türkiye ilk sırada yerini aldı. Son yıllarda yalnız dünyada büyümede bir yavaşlama var. İçinde bulunduğumuz yıl yüzde 3 civarında dünyada bir büyüme beklenirken dünya ticaretinde ki durgunluk ise dikkatleri çekti.


DEPREME AYRILAN BÜTÇE 761 MİLYAR TL

6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketi olarak adlandırılan depremin etkileri devam ederken 11 il yakından etkilendi. Bu sene sadece merkezi yönetim bütçesinden depreme ayrılan kaynak 762 milyar TL olarak belirlendi. Yılmaz, gelecek sene bu tutarın 1 trilyon TL'nin üzerinde olacağının sinyallerini verdi. Asıl harcamaların şimdilerde yapılması gerekirken kalıcı konut inşalarının yapılması gerekiyor.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Seçim vaatleri arasında bulunan aile ve gençlik bankası için yeni çalışmalar başlarken Karadeniz'de yeni gaz, petrol aramalarının olduğuna değindi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerinde çalışmaların başladığını belirten Yılmaz, doğal gazdan, petrolden gerekirse madenlerden gelen gelirlerin belirli bir yüzdesinin bankaya aktarılacağına vurgu yaptı. Bu bağlamda yeni evlenecek çiftlere ise yardım eli uzatılacak.

Ekonomi Haberleri