Bakanlık ücretsiz dağıtıyor! Duyan akın akın almaya koşacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak, kırsal kalkınmayı destelemek ve çiftçilere her konuda destek olmak için birçok yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. İşte haberin detayları…

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Arazi Kullanımının Kolaylaştırılması Projesi (TAKEP) kapsamında seralarda ürün yetiştiren çiftçilere destek verilmeye devam edilecektir. Bu kapsamda yüzde 75'i Bakanlık desteğiyle 42 üreticiye ücretsiz fide dağıtıldı. Detaylar haberimizde...


TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ FİDE MÜJDESİ!

Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlediği proje kapsamında Elazığ'daki çiftçilere 3 bin 200 adet ücretsiz salatalık fidesi dağıtıldı. Söz konusu proje ile tarımsal üretime uygun olmayan araziler tarımsal üretime kazandırılacak. İşte ayrıntılar…

Elâzığ’da Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Arazi Kullanımının Desteklenmesi Projesi (TAKEP) kapsamında seralarda ürün yetiştiren çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Söz konusu destek projesi kapsamında Elâzığ’da yüzde 75 oranında Bakanlığın desteğiyle 3 bin 200 adet salatalık fidesi 42 çiftçiye dağıtıldı.

Çiftçilere ücretsiz fide dağıtımı için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa, Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Yılmaz Ataş, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, teknik personel ve çiftçiler de katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Elâzığ İl Müdürü Saadettin Taşkesen, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Elazığ Merkez İlçe ve bağlı köylerde seracılık yapan 42 üreticiye 3 bin 200 salatalık fidesi dağıtıldı, bunların yüzde 75'i destekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı. Bu projeyle üreticilerimiz fidanla desteklenecek, terkedilmiş veya terkedilmiş tarım arazileri ile tarımsal üretime uygun olmayan araziler tarımsal üretime kazandırılacak." dedi.

ÇİFTÇİLERE YENİ DESTEKLEME ÖDEMESİ

Öte yandan, mazot ve gübre, çiğ süt ve tohum üretimine yönelik kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemek amacıyla yapılan ödemeler de yakın zamanda çiftçi hesaplarına aktarılmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesaplarına toplam 1 milyar 195 milyon 380 bin TL tutarında tarımsal destek ödemesi yatırıldığını açıkladı.

Çiftçilere müjdeyi veren Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili bir yazı paylaşarak, ödemelerin çiftçi hesaplarına yatırıldığını söyledi.

Ekonomi Haberleri