Bakanlık belgesiyle gelip başvurana 5.098 TL yardım yapıyor! Bir ay değil her ay ödeniyor

Kasım ayındaki destek ödemeleri artık ailelere, kimlik numaralarına göre özel Aile Bakanlığı tarafından yapılacak. Söz konusu ödemeler ailelere bir rahatlama sağlayacak. Ayrıntılar burada..

Türkiye'de Kasım ayında birçok vatandaş müjdeli haberler aldı. Ekonomik destekler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca oluşturuldu. Belirli günlerde, kimlik numaralarının son rakamı 0-2-4-6 ve 8 şeklinde biten vatandaşlara ödemeler yapılması konusuna karar verildi. "Kasım ayı içinde vatandaşların hak ettikleri ödemeler hesaplarına yatırılacak" denilerek bu karar açıklandı.

Vatandaşların yüzünü güldüren bu destekler, maddi sıkıntılar yaşayan vatandaşın rahat bir nefes almasını sağlıyor. Vatandaşların kimlik numaralarına özel olarak verilen destekler, 15 Kasım tarihinden itibaren otomatik olarak hesaplara yatırılıyor. Ödemeler, birçok ailenin umut ışığı olarak kabul edilerek yüzlerde gülümsemelere neden oluyor.

"Başvuru koşulları da açıklandı.."


5098 TL'lik destekten faydalanmak için ayrıca başvuru yapmanıza gerek yoktur. T.C kimlik numarasının son rakamına bağlı şekilde tomatik olarak hesaplanan tutarlar, transfer ediliyor. Evde bakım maaşında yararlanan kişilerin bakımını üstlenenlere, maddi anlamda rahatlamaya destek olmak amacıyla verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 milyon 500 bin haneyi kapsayan ödeme gerçekleştiriyor. Bu ödeme için başvurunuz için kolaylık sağlandı ve tutar olarak 5.098 TL belirlendi. Ödemelerini IBAN numaraları aracılığıyla veya PTT'ye giderek bizzat yaparak, bu kanallardan alabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemeleri için PTT şubelerine kişisel olarak başvurmak ya da IBAN numaralarını kullanmak suretiyle taleplerini ilettiklerinde bu yöntemleri ödeme kanalı larak kullanıyor. Vatandaşın yaşam standartlarına pozitif bir etki, yardımlar sayesinde sağlanmaktadır. Bu ödemeler, Kasım ayında gerçekleştiği için birçok aileye destek oluşturuyor.

Ekonomi Haberleri