Bakanlık 5 ildeki vatandaşlar için duyurdu! Hibe ödemesi için başvurular başladı

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası depremin yaşandığı iller de yaşayan vatandaşların yüzünü güldürecek bir haber geldi. İşte detaylar…

Yaşanılan deprem felaketlerinden sonra hem manevi hem de maddi olarak kayıplar yaşayan şehirlerimizdeki vatandaşlar bu haber çok sevinecekler. Detaylar haberimizde…


MALATYA, HATAY, KAHRAMANMARAŞ, ADIYAMAN, GAZİANTEP: VATANDAŞLARA ÖDEME YAPILACAK!

6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremin ardından temmuz ayında yeni bir gelişme yaşandı. Bu şartlar altında insanlara bir mesaj gönderdim. Duyuruya göre devlet 500 bin TL destek kredisi verilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremzedeler için kamu destek ve kredilerini açıkladı. Açıklamada, "Kamuya hibe ve kredi içeren yerel dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz" denildi. Bu nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminde kuruluş kurmak isteyenlere konut için 500.000 TL, istihdam için 250.000 TL destek verilecek.

KREDİ DESTEKLERİ

100 m2’ye kadar olan evler için 500 Bin Türk Lirası kredi desteği sağlanacak.

101-250 m2 olan evler için 700 Bin Türk Lirası kredi desteği sağlanacak.

151 m2’den büyük evler için 800 Bin Türk Lirası kredi desteği sağlanacak.

MÜRACAAT AÇIKLAMASI

Destek ve kredilerden yararlanmak isteyen depremzedeler, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te 22 lokasyonda kurulacak inşaat ve tadilat ofisleriyle iletişime geçebilir.

Birden fazla meskeni olan ve orada yaşayan çocukları evli olan bir kişi de hak sahibi sayılır.

Binanın tamamında hak sahibi olan vatandaşlar da daire sübvansiyonu alabilirler. Diğer daireler için en fazla 3 daire kredisi kullanılabilir.

Bakanlık, depremzedelere destek için 'tip' proje hazırlayacak.

İnşaat ertelense veya tamamlanmasa bile halkın hakları sonuna kadar korunacaktır. Gerekirse evi TOKİ tamamlayacak.

Ekonomi Haberleri