Bakanlık 12.000 TL devlet yardımına onay mührünü bastı! Sadece bu kişiler yararlanabilecek

İhtiyaç sahibi vatandaşlara bir ödeme müjdesi daha! 12 bin TL ödeme başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek olmaya devam ediyor. 12 bin TL ödeme şartları tek tek açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 12 BİN TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek ödemelerini sürdürüyor. Kadınların maddi ihtiyaçlarının karşılanması için iki ayda bir 2 bin TL, senelik 12 bin TL ödeme yapılacağı öğrenildi. Bakanlık ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı alanda maddi desteklerini sürdürürken kadınlara yönelik destekler de yoğun ilgi görüyor. 


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat eden kadınlara maddi anlamda sağladığı destekler için başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla kabul ediyor. Başvurusu onaylanan kadınların ödemeleri iki ayda bir 2 bin TL olarak yapılıyor. Ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor. Bakanlık tarafından yapılan senelik ödeme miktarı 12 bin TL'yi buluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan maddi destekten faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte biri olması ve kadının eşini kaybetmiş olması şartlarının taşınıyor olması gerekiyor. 

Ekonomi Haberleri