Bakan Mehmet Şimşek'ten sevindirici haber: 6 ay daha erteleniyor!

Bakan Mehmet Şimşek'ten sevindirici haber: 6 ay daha erteleniyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan esnaf ve sanatkarları sevindiren bir duyuru yaptı. Kahramanmaraş Depremleri'nin etkilerini azaltmak amacıyla Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep'in depremden büyük hasar alan ilçeleri olan İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan esnaf ve sanatkara verilen kredilerin borçları 6 ay boyunca faizsiz olarak ertelenecek.

Depremzedelere Faizsiz Kredi Ertelenmesi

Bakan Şimşek, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Depremleri'nin yarattığı olumsuz etkileri hafifletmek amacıyla gerekli adımların atıldığını açıkladı. Bu doğrultuda, 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar liralık kredi bakiyesinin bulunduğunu belirten Bakan Şimşek, söz konusu kredi borçlarının faizsiz olarak 6 ay süreyle erteleneceğini müjdeledi.

Toplu Sözleşme Takvimi Açıklandı

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren Toplu Sözleşme Takvimi de Bakan Şimşek tarafından açıklandı. Bu takvime göre, toplu sözleşmeye dayalı olarak yapılan ödemelerde de kolaylık sağlanacak.

Esnaf ve Sanatkarların Yüzü Gülecek

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getirileceği belirtildi. Bu adım, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkarlara büyük bir destek olacak.

Ertelenen Kredi Borçları İçin Başvuru Gerekmeyecek

Milyonlarca esnaf ve sanatkarın merakla beklediği haber nihayet geldi. Ertelenen kredi borçları için ayrıca başvuru yapılmasına gerek olmayacak. Böylece, ekonomik anlamda zor durumda olan esnaf ve sanatkarlar, 6 ay süreyle faizsiz bir şekilde rahat bir nefes alabilecekler.

Ekonomi Haberleri