Bakan Işıkhan'dan memurlara sevindirici haber geldi!

Memur ve memur emeklilerinin 2 yıllık zam oranlarını belirlemek üzere yapılan görüşmelerin son aşamasına geldik. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun perşembe günkü toplantısında nihai kararın açıklanması bekleniyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Memur zammı süreci yarın tamamlanacak ve karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olacak" dedi.

1 Ağustos'ta başlayan Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, taraflar arasında anlaşmazlık olduğu için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşındı. Kurul, memur ve memur emeklilerinin önümüzdeki 2 yıl için alacakları zam oranını belirleyecek. Ancak, son toplantılarda net bir sonuca ulaşılamadı. Zam konusundaki nihai kararın 31 Ağustos'a kadar açıklanması planlanıyor.

Enflasyona Karşı Memurların Hakları Korunacak

Önümüzdeki toplantı öncesinde Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı bir açıklamayla "Kamu görevlilerinin ve memurların enflasyona karşı korunacağını" vurguladı. Işıkhan, "Memur zammıyla ilgili süreç yarın sona erecek ve nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olacak" şeklinde konuştu.

Hakem Kurulu Süreçleri

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 26 Ağustos'ta çalışmalarına başladı ve üçüncü toplantısını dün gerçekleştirdi. 11 üyeden oluşan heyet, zam oranı gibi uzlaşılamayan konuları ele aldı. Uzun süren toplantıda, anlaşmazlık sağlanamayan maddeler üzerine müzakereler gerçekleştirildi.

Sendika Temsilcileri İle Görüşmeler

Hakem Kurulu, Pazar günkü ikinci toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur Sendikaları Konfederasyonları temsilcilerini dinledi. Toplantıya, Sayıştay Başkanı Metin Yener'in başkanlık ettiği ve akademisyenlerin, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK temsilcilerinin dahil olduğu 11 üye katıldı.

Zam Teklifleri

Kamu İşveren Heyeti, zam pazarlığının ilk aşamasında 14 Ağustos'ta yüzde 14 ve 9, 17 Ağustos'ta ise yüzde 15 ve 10 zam teklifinde bulundu. Memur ve memur emeklileri ise önümüzdeki yıl için yüzde 70, 2025 için yüzde 40 zam taleplerini iletti. Ayrıca, aylık 7.650 lira kira yardımı da talep ediliyor.

Ekonomi Haberleri