Bakan Göktaş'tan yeni açıklama! Aile destek ödemeleri için tarih verildi: Hesaplarınızı kontrol edin

2022 yılı itibari ile devlet destek ödemeleri yapmaya başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan destek ödemeleri devam ediyor. Milyonlarca vatandaşa düzenli olarak her ay yatan ödemeler ne zaman hesaplara aktarılacak? İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıl içerisinde başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere yapılan destek ödemeleri bu yıl da devam etmektedir. Destekten yararlananlar bu ayki ödemelerin ne zaman PTT kartlarına yansıyacağını merak ediyorlar. Detaylar haberimizde…,


AİLE DESTEK PARALARI BUGÜN HESAPLARA YATIYOR! BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU

Aile ve Sosyal Refah Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Yardım Programı kapsamındaki ödemelerin bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,3 milyar TL yardım yapacağını açıkladı.

Bakan Göktaş, Türkiye'nin aile destek programının bir yıl daha devam edeceğini belirterek, programın başlangıcından bu yana hanelere 39,3 milyar TL'den fazla yardım yapıldığını kaydetti.

Bakan Göktaş, gelirlerine göre 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen Türkiye Aile Yardım Programı'ndan 3,7 milyon hanenin yararlandığını söyledi. "İhtiyaç sahibi ailelere sağladığımız desteklerle yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda ödemeyi bugün Türkiye Aile Yardım Programı hesaplarına havale edeceğiz. 3,3 milyar TL'si aile desteği, 1 milyar TL'si de çocuk desteği olmak üzere 4.3 milyar TL ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin aile yardımı programına Ekim 2022'de çocuk yardımı ve elektrik tüketim yardımının eklendiğini hatırlatan Bakan Göktaş, şunları söyledi:

"Desteklerimizden yararlanan hanelere çocuklarının geçim masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödemeler yapıyoruz Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 TL- 221 TL arasında ödeme yapıyoruz.”

Göktaş, çocuk yardımı kapsamında 6,3 milyon çocuğu olan hanelere 8,7 milyar TL ek ödeme yaptığını belirterek, TL'nin sağlayacağı elektrik tüketim desteği kapsamında toplam 5,7 milyar TL ödeme yapıldığını kaydetti.

Ekonomi Haberleri