Bakan Göktaş'tan Müjde: 65 Yaş Üstü ve Engellilere Ücretsiz Toplu Taşıma!

65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hakkı için son dakika açıklaması geldi. Çalışmalar hızlandı.

Engellilere ve 65 Yaş Üstüne Ücretsiz Toplu Taşıma: Bakan Göktaş Açıkladı

Yeni Düzenleme: 65 Yaş Üstü ve Engellilere Ayda 4 Kez Ücretsiz Taşıma Hakkı

Halk otobüsleri, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü ve engellilere ayda sadece 4 kez ücretsiz taşıma hakkı verileceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar düzenleme beklerken, son dakika açıklaması geldi.

Yönetmelik Değişikliği: Gelir Desteği ve Özel Halk Otobüsleri

Gelen açıklamada, Bakan Göktaş, yönetmelik hazırlıklarına başladıklarını belirtti ve "Gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik. Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gelir Desteği Artışı: Engelli ve Yaşlı Vatandaşlar İçin Adil Bir Uygulama

Engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz taşıyan özel halk otobüsleri ile deniz aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteğinin 2015 yılından beri devam ettiğini, ayın 1'i ile 4'ü arasında ücretsiz yol taşıma kararlarının kanuna aykırı olduğunu belirtti. Bu sene yapılan artışla destek ödemesinin 2 kat arttığını söyleyen Bakan, son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafın mağduriyetinin de göz önüne alınması sonrası yeni bir düzenleme ve iyileştirme yapacaklarını, gelecek yıl bir artış yapılması konusunda Maliye Bakanlığı ile çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Görüşmeler Devam Ediyor: Eşitlik ve Katılım

65 yaş üstü ve engelli bireylerin ücretsiz taşınması ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Bakan, çalışmalarda gelinen son durumu şu şekilde aktardı: "Görüşmelerimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla iş birliğine açık ve duyarlı bir yaklaşım sergileyerek ciddi bir yol kat ettik. Geldiğimiz noktada, fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen ruhsatında ayakta yolcu taşıma izni olmaması nedeniyle gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik. Gelir desteğinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de destekten yararlanacak olması esnafımızı rahatlatacak adil bir uygulama olacak."

Bakan Göktaş açıklamasının sonunda, şehir içi ulaşımda 65 yaş üstü bireyler ile engelli bireylere ücretsiz seyahat için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ekonomi Haberleri