Ayda 11.400 TL maaş alanlar dikkat! Bu koşulla SGK 33.400 TL toplu ödeme yapacak

Milyonlarca asgari ücretliye müjde! 33 bin 400 TL toplu ödeme yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Toplu ödemeler için başvuru şartları tek tek açıklandı! 33 bin 400 TL ödemeler başladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOPLU ÖDEMELER BAŞLADI

Devlet tarafından yapılan yardım kampanyaları kapsamında asgari ücretle çalışan annelere toplu ödeme yapılacak. Doğum ödemelerinden faydalanmak için annenin son bir senelik sigorta kayıtları inceleniyor ve en az 90 gün prim ödemesi yapılması gerekiyor. Doğum yardım ödemeleri doğum yapıldıktan sonraki 2 ay içinde yapılıyor. Rapor parası ödemesi yani geçici iş göremezlik ödemeleri doğum yapan annelere doğum sonrasında ödenen paradır. 


Bu ödemenin süresi 112 gündür ve doğum yaptıktan 2 ay sonra yapılır. Başvuru yapılırken doğum raporu, doğum bildirimi, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, işveren tarafından onaylanan doğum izni belgesi belgelerinin sunulması gerekiyor. Başvurular şahsen SGK'ya giderek yapılır. Aynı zamanda başvurular posta yoluyla ve e-Devlet sistemi üzerinden de yapılabilecek. Başvuru sonuçları kısa mesaj ya da e-posta yoluyla başvuru sahibine iletilecektir. Başvuru yapan kişinin iletişim bilgilerinin güncel ve doğru olması önemlidir. 

Ekonomi Haberleri