Ay sonunu getiremeyen emeklilere 5000 TL nakit destek! O bankanın şubeleri dolup taşacak

Net maaşı 10.000 TL ve üzeri olan emeklilere yönelik önemli bir duyuru geldi. Halkbank'tan yapılan açıklamada, maaşı 10 bin TL'yi aşan emeklilere 5 bin TL ödeneceği belirtildi.

Halkbank resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Bankadan yapılan açıklamada, Halkbank'tan üç yıl süreyle maaş almayı kabul eden emeklilere maaş düzeylerine göre ödeme yapılacağı belirtildi.

"Maaş bazlı ödeme planı"

Emekliler arasında maaşa dayalı ulaşım ödemeleri yaygın olarak araştırılmaya devam ediyor. Halkbank, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, emeklilere yapılan yardım ödemeleriyle ilgili, "Üç yıl boyunca maaşını banka aracılığı ile almayı taahhüt eden SGK emeklileri, destek ödemelerinden yararlanabilecek" denildi.

"Toplam maaşınıza göre hesaplanacak"


Halkbank, resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ödemeye ilişkin şunları söyledi:

“Bankamızdan ödeme almış ve taahhüt süreci devam eden müşterilerimiz için iade edilecek tutar, yeni ödenen fon tutarından düşülecektir. Ücretli müşterilerimiz için ödenen promosyon tutarı ise maaş tutarları toplam miktarına göre hesaplanmaktadır”

Asgari emeklilik maaşı tutarı 10.000TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından asgari emekli maaş tutarının 10 bin TL'ye çıkarılacağını duyurdu. Bundan sonra emeklilerin 2024 yılının ilk yarısı için alacakları asgari maaş 10 bin TL olacak. Bu düzenlemenin ardından emekliler sübvansiyon ödemeleri hakkında bilgi sahibi olmaya başladı.

Başvuru nereye yapılır?

Fon ödemelerine başvurmak ve faydalanmak isteyen emekliler için de güzergah açıklandı. Bu nedenle başvuruların mobil ile internet şubeleri, emekli danışma hatları veya Halkbank şubeleri aracılığıyla anında yapılabileceği belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri