Aşı Açıklaması Sonrası Altın ve Dolar Düştü

Son dakika haberi : Altın fiyatları ile dolar kurunda aşı açıklaması sonrası hareketlilik yaşandı. Rusya 'dan gelen aşı bulundu açıklaması sonrası hareketlenen piyasalarda gram altın kritik seviyelere düşerken dolar kuru sabah saatlerinden bu yana 10 kuruş düştü.

Altın ve dolar kurunda düşüş hızlandı.

Piyasalarda bugün hareketlilik başladı. Sabah saatlerinde altın ile dolar kurunda yaşanan düşüş, öğle saatlerinde düşmeye devam etti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın bir gün içinde 16 TL değer kaybetti. 

DOLARDA HAREKETLİLİK

Sabah saatlerinde 7.34 TL seviyesine kadar çıkan dolar kurunda düşüş başladı. Merkez Bankası'nın likidite hamlesi sonrası düşüşe başlayan dolar kuru 7,24 TL seviyesine geriledi.

EURO KURU DA DÜŞTÜ

Dolar kuru ile paralel olarak Euro kurunda da düşüş meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Euro kuru 8,54 LT seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altında kısa sürede 16 TL 'lik değer kaybı yaşandı. Gram altın kapalı çarşıda 464 TL seviyesinden işlem görüyor. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kapalı çarşıda çeyrek altın 760 TL seviyesinden işlem görüyor. 

YENİ TAHMİN

CrossBorder Capital Ltd, altın fiyatları ile ilgili  "Bu varlık temel olarak, aşırı likiditenin altın fiyatlarını yukarı ittiği bir likidite olgusu," dedi ve "Bu durum, kağıt paranın altın için bir ikame haline gelmesinden dolayı anlam kazanır. Bu nedenle daha fazla kağıt para, kağıt para ile altın arasındaki kurun değer kaybetmesi anlamına gelir" dedi.

Salomon Bros'un eski Araştırma Direktörü Michael Howell'ın kurduğu danışmanlık şirketi CrossBorder, "Likidite ve altın arasındaki ilişki istatistiksel olarak güçlü ve basit olarak, dolar likiditesinde yüzde 10'luk artışın, üç ay kadar bir süre sonra, altın fiyatlarının seviyesinde yüzde 12'lik bir değişikliğe yol açtığını işaret ediyor," dedi ve "Altın, çoğu kimsenin düşündüğünün tersine reel faizlerden yön bulmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

 CrossBorder, "Likiditeye ek olarak, altın ayrıca daha hafif ölçekte de olsa, dört faktör ile de şekilleniyor; gelecekteki enflasyon, yatırımcıların risk iştahı, Fed'in rolü ve gelişen piyasalardan sermaye kaçışı," dedi ve "Reel faizler muhtemelen piyasada kullanışlı bir gösterge ve çapraz doğrulama olarak kalmaya devam edecek" dedi.

CrossBorder, "Likidite halihazırda daha önce görülmemiş büyüklükteki yıllık büyüme oranlarıyla artıyor ve bu geçmiş dönemler enflasyonist olarak kanıtlandı," dedi ve "Dönemsel faktörlerin bu daha hızlı likidite trendinin üzerine bir yüzde 15 daha ekleyeceğini hesapladık ve bu durum altının 2021'in sonlarına doğru 3,000 dolar seviyesini görmesine yol açabilir" dedi.

Ekonomi Haberleri