Asgari Ücrette Bir İlk!..

Asgari ücret görüşmeleri için geri sayım devam ediyor. 2 Aralık 2019 günü yapılacak ilk görüşmeler öncesi sendikalar ortak rakam belirleyecek. İşte detaylar.

Asgari ücrette bir ilk daha.

2020 yılının tamamında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler 2 Aralık 2019 günü başlayacak. Çalışma Bakanlığı 'nın ev sahipliğinde yapılacak ilk toplantının ardından bir dizi toplantı daha yapılacak ve Aralık ayının sonunda asgari ücret zammı açıklanacak.

İŞÇİ KESİMİNİ 3 SENDİKA TEMSİL EDECEK

Asgari ücret görüşmelerinde işçi kesimini Türk İş, DİSK ve Hak İş sendikaları temsil edecek. 

BU YIL BİR İLK

2020 yılı asgari ücret görüşmeleri öncesi flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2020 asgari ücret için 3 sendikanın ortak bir rakam belirleyeceği ve masaya bu teklif ile gidileceği bildirildi.

Görüşmeler öncesi Hak İş ile Türk İş bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede asgari ücret için bilgi alış verişi yapıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, "Bu iradeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Bu alandan başlayarak daha güçlü iş birliğini gerçekleştirmiş oluruz. Asgari ücret konusu başlı başına iş birliği yapmamız için önemli bir husus. Toplam çalışanlarımızın yüzde 45'i asgari ücretle çalışıyor. Memurların neredeyse iki katı çalışanın toplu sözleşmesini kapsıyor asgari ücret" ifadelerini kullandı.

GELİŞMİŞ ÜLKELERE GÖRE..

Arslan, asgari ücretin ülkemizde önemli bir kesimi ilgilendirdiğini ifade ederek  "Türkiye'deki asgari ücret yaşam ücreti anlamına geliyor. Asgari ücretin tespitinde bu birlikteliği son derece önemli buluyoruz. Bu gücü birleştirmenin işçilerin temsili noktasında önemli buluyorum. Ortak bir rakam üzerinde bir mutabakat sağlanırsa bunun açıklanmasını daha doğru buluyorum. Bizim amacımız sonuç almaktır. Türkiye çalışma hayatının zor bir süreçten geçtiği dönemde bu işbirliğini son derece önemli buluyorum." dedi.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

ÖNCEKİ YILLARDA AYRI RAKAM BELİRLENİYORDU

Asgari ücret görüşmelerinde sendikalar , ayrı şekilde teklif hazırlıyordu. Ancak her yıl sendikaların istediği rakamın çok altında bir rakam belirleniyor. Ancak bu yıl 3 işçi sendikası ortak bir rakam belirleyecek ve masaya o teklif ile gidilecek. 

TÜRK İŞ: EN AZ 2578 TL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada,  “Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifinde yaşam maliyetinin altında hiçbir şeyi konuşmayız”  dedi.

Peki sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda >>

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Ekonomi Haberleri