Asgari ücrette 3 rakam birden masada! İçlerinden o rakam gerçek olursa tüm çalışanlar bayram edecek!

Pek çok vatandaşın meraklı gözlerle takip ettiği asgari ücret için üç ücret konuşuluyor! Asgari ücretin ne kadar olacağı en çok merak edilen konular arasında. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Detaylar haberimizde.

Asgari Ücret Komisyonu gelecek ay toplanacak ve milyonlarca işçinin gözü bu komisyonda olacak. Komitenin bu ay sonuna kadar dört toplantı yapması ve kararlarını açıklaması planlanıyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TOPLANTI YAPILACAK

Komite enflasyon istatistiklerini esas alacak. Hesaplamalara göre pazarlık %40 oranında başlaması gerekiyor. Sosyal yardımların da eklenmesiyle bu oranın %45-50'ye çıkarılması planlanıyor. Komisyon asgari ücret artış miktarını belirlerken enflasyon oranını kullanacak. Hem orta vadeli planda, hem de merkez bankasının sene sonu enflasyon hedefi %65 oranında. 


Bu orana göre altı aylık enflasyon %37,76 olacak. Perde arkasında asgari ücret artışının %40 olacağı söyleniyor. Bu nedenle %37,76 olan altı aylık beklenen enflasyon oranının en az %40'a yuvarlanması gerekmektedir. %40' oranında artışa göre net asgari ücret 15.963 TL olacak. Fakat bu refah payıyla artış oranının %45-50'lere çıkarılması da konuşuluyor. %45'lik artışla asgari ücret 16.533 T'ye çıkacak. %50 oranına çıkarıldığında güncel asgari ücret 17.103 TL olacak.

Ekonomi Haberleri