Asgari ücrette 10 binli rakamları unutun! SGK uzmanı öyle bir rakam verdi ki: Çalışanlar düğün bayram edecek

Asgari ücret üzerinde yeni çalışmalar devam ederken SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklileri heyecanlandıran duyuruda bulundu. Ocak ayında yapılacak zam için flaş iddia haberimizde.

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan maaş zamları üzerine Erdursun, Ocak ayında yapılacak olan zam hakkında herkesi heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Emeklilere hem seyyanen hem de enflasyon farkının verileceğinin altını çizdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu pazartesi günü ikinci toplantısını yapmasıyla beraber yeni kararlar bekleniyor. Buradan çıkacak olan rakam Türkiye'de sadece asgari ücretle çalışanları değil, tüm çalışanları etkileyecek. Uzman Erdursun, ocak ayında enflasyon farkı, refah payı ve seyyanen zammın uygulanması gerektiğini belirtti.


2023 Ocak ayıyla beraber 39 enflasyon farkı 61 oranında refah payı eklenmesiyle Temmuz ayında 77 oranında enflasyon farkına %5.23 oranında refah payı ilavesi yapıldı. 2024 Ocak ayında ise yapılacak refah payları üzerine 10.000 TL'nin altında emekli aylığı alanlara refah payının işe yaramayacağı bilgisi verili. Buna örnek olarak ise Kök aylığı 6.000 TL olan bir kişiye 8 enflasyon farkı verilirse 2.880 TL, emekli aylığı 8.280 TL oluşacağı görüldü. Bu kişi üzerinden bunların yanı sıra refah payı eklendiğinde toplamda P oranında yapıldığında 3 bin TL artış yapılarak emekli aylığının 9.000 TL olacağına değindi.

Emekli aylığı 6000 TL olan kişinin, 8077 TL seyyanen artış sonrası emekli aylığı 14.077 TL olur, bu tutara 8 enflasyon farkı yansıtıldığında 5.350 TL, emekli aylığı 19.426 TL olur.

Ekonomi Haberleri