Asgari ücret ikiye katlandı! Artık maaşlar 25 bin TL ödenecek: Müjdeli haber verildi

Çalışanların yüzleri gülmeye devam ediyor! Asgari ücret 25 bin TL olacak! Tüm detaylar haberimizde.

Toplu sözleşme asgari ücretli vatandaşın yüzünü güldürdü! Maaşlar yükseliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOPLU SÖZLEŞMEYLE MAAŞLAR 25 BİN TL OLDU

Kolsan Lastik Fabrikası bünyesinde yer alan işçilerin haklarının korunması için toplu iş görüşmeleri sona erdi. Beş toplantı sonrasında sözleşme imzalandı ve yüzde 57 oranında zam yapıldı. İşçilerin brüt 12 bin 600 TL olan maaşları 22 bin 130 TL'ye yükseldi. Bu şekilde en düşük ücret yan haklarla beraber aylık net 25 bin 100 TL oldu. Sözleşme süreleri ise 3 seneden 2 seneye indi ve asgari ücret zam farklarının korunması için de madde eklendi. Toplu iş sözleşmesiyle birlikte yapılan değişiklikler Temmuz ayından itibaren maaşlara yansıyacak. 


Sözleşmede ikinci, üçüncü, dördüncü ve altıncı dönemlerde enflasyona artı 3 puan oranında zam eklenecek. Aynı zamanda her 6 aylık dönemde asgari ücret zamları enflasyon oranları arsındaki farklar da maaşlara yansıtılacak. Sözleşmeyle birlikte işçilerin yan hakları da değiştirildi. İlk sene yüzde 100 ve üstü, ikinci sene enflasyona ek olarak artı 5 puan zam yapılmasına karar verildi. İkramiye sayıları 120 gün üstünde olan işçiler Temmuz ayından itibaren özel sağlık sigortasından eşlerinin ve çocuklarının da faydalanması sağlanacak. Aynı zamanda Ramazan Bayram için 4 bin TL, Kurban Bayramı için 5 bin TL ödeme yapılacak. Kış aylarında yakacak yardımı 3 bin 600 TL, her sene gıda çeki olarak 5 bin 200 TL ödeme yapılacak. Eğitim, giyim, sosyal haklarda da artışlar sağlandı. Toplu iş sözleşmesi fabrika bünyesinde çalışan 650 işçiyi kapsayacak şekilde düzenlendi ve işçilerin net maaşları 25 bin 100 TL olarak belirlendi. 

Ekonomi Haberleri