Asgari Ücret 2020 Zammı İçin 5 Rakam Açıklandı

2020 yılı asgari ücret zammı için art arda açıklamalar geldi. Partiler ve sendikalar tarafından yapılan açıklamalar , asgari ücret için istenen 5 rakam haberimizde.

Asgari ücrette rakamlar açıklandı.

Asgari ücret görüşmeleri geçtiğimiz gün başladı. Çalışma Bakanlığı 'nda düzenlenene ilk toplantı sonrası partilerden ve sendikalardan art arda açıklamalar geldi. Parti ile sendikalar yaptıkları açıklamada , 2020 yılı asgari ücret zam 

DİSK, Türk İş, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi 2020 asgari ücret zam tekliflerini açıkladı. Kadın-erkek adaylar bu adreste >> TIKLA KATIL

KOMİSYONDA SENDİKALAR VE HÜKÜMET VAR

Asgari ücret tespit komisyonunda hükümet adına Çalışma Bakanlığı, işverenlesi temsilen TİSK, işçi kesimini temsilen Türk İş, DİSK ve Hak İş var.

CHP 'NİN TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Devletin enflasyonu yüzde 28. Türk-İş'in araştırmasına göre 2 bin 578 lira olsun diyor. Bunun normali 2 bin 600 lira civarında olması gerektiğidir." dedi.

TÜRK İŞ 'İN TEKLİFİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifinde yaşam maliyetinin altında hiçbir şeyi konuşmayız” açıklamasını yaptı ve masada en az 2578 TL isteyeceklerini söyledi.

DİSK' İN TEKLİFİ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Biz, bu süreçte insan onuruna yaraşır bir asgari ücret mücadelesini sürdürüyoruz ve 2020 yılı için asgari ücretin net 3 bin 200 lira olması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

SAADET PARTİSİ 'NİN TEKLİFİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2020 yılı asgari ücret zammı ile ilgili bir açıklama yaptı ve zamla 2020 'de asgari ücretin 6 bin TL olması gerektiğini söyledi.

BBP TEKLİFİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici , “2019-2020 arasındaki bütçe artış oranı yüzde 22.5. Dolayısıyla da bu hesaplamayla bu yıl asgari ücretin 2 bin 475 lira olmasını Büyük Birlik Partisi olarak teklif ediyoruz. Doğru olanın, hakkaniyetli olanın bu olduğunu ifade ediyoruz ve özellikle gelir dağılımının adaletli bir şekilde dağıtılmasının da bir sonucu olduğunu ifade ediyoruz. Bütçe ne kadar artmışsa bütün kesimlerin aynı oranda istifade etmesi gerekir” dedi.

SİZCE NE KADAR OLMALI?

Siz de aşağıdaki yorum kısmından asgari ücret beklentinizi yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Ekonomi Haberleri