Artan akaryakıt zamlarına tasarruf formülü! Bu 7 yöntemle yakıt paranız cebinizde kalacak

Akaryakıt zamlarının ardından nasıl tasarruf edileceği kafalarda bir soru haline gelmişti. Sizin için çözümler bulduk. İşte detaylar…

Son dönemlerde ardı arkası kesilmeyen fiyat artışları sürücüler için ciddi maliyetler sağlamaya başladı. Bu da herkesin aklına ‘Nasıl yakıt tasarrufu sağlarım?’ sorusunu doğurdu. Sizin için 7 farklı tasarruf yöntemi derledik.


1. Hız Yapmaktan Vazgeçin: Trafikte hız sınırını aşmak hayatınızı tehlikeye attığı gibi, yakıt kullanımınızı da arttırmaktadır. Yakıt tasarrufu için hız limitleri içerisinde kalmanız önerilmektedir.

2. Fren Zamanlamasına Dikkat Edin: Metropollerde olan sayısız araç fazlalığı ile sık sık fren yapılmasına sebep olmaktadır. Bu da yakıt tüketimini arttırmaktadır. Mecbur kalınmadığı süre zarfı boyunca ani frenden kaçınılmalıdır.

3. Aracı Devrinde Kullanın: Araç tüketiminin fazla olma sebebi devirsiz kullanımdır. Sürücüler hızlarını fark etmeden yüksek devirde araç kullanmaktadır. Yakıt tasarrufu sağlayabilmek için 2000 – 3000 devir aralığında araç kullanılmalıdır.

4. Araç Bakımlarını Aksatmayın: Yolculuğunuzun da aracınızın da güvenliği için periyodik bakımları aksatmamalısınız.

5. Doğru Lastik Seçin: Teknolojinin ilerlemesi ile araç lastikleri her geçen gün daha kaliteli ve kullanışlı hale gelmektedir. Sürücüler yaşadıkları bölgenin iklim koşullarını da göz önüne alarak doğru lastik seçmelidir.

6. Vites Tercihlerinizi Kontrol Edin: Özellikle manuel araç kullananlar aracın hızına ve devrine uygun vites tercihi yapmalıdır.

7. Gereksiz Yük Taşımayın: Aracın kapasitesinden fazla yük taşımak demek aracı zorlamak demektir. Bu nedenle gereksiz ağırlıklardan kurtularak yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri