Aralık ayında en çok onun fiyatı arttı! Tam yüzde 93 zam birden geldi

İstanbul Ticaret Odası'na göre o ürünün fiyatı hepsini solladı. İşte detaylar....

ZAMLAR ‘KABAK’ TADI VERDİ!!!

İstanbul Ticaret Odası İstanbul’da fiyatı hızla yükselen yiyecekleri açıkladı. Oda tarafından paylaşılan listede ise fiyatı en çok artanların başında kabak gelmesi şaşırttı. İstanbul’da Aralık ayı itibari ile fiyatı yüzde 93,82 artan kabak fiyatı en çok yükselenler listesinin başında geliyor.


İstanbul Ticaret Odası (İTO), tarafından her ay olarak paylaşılan fiyatı en çok ve en az yükselen yiyecekler arasında aralık ayında zirveye kabak oturdu. İTO 242 ürünü inceleyerek bu ürünlerden 19’unun fiyatının arttığını 14 ürünün fiyatının düştüğünü ve 109 ürünün fiyatının da değişmediğini belirtti.

FİYATI EN ÇOK ARTAN KABAK ZİRVEDE

İstanbul’da aralık ayı itibari ile kabak yüzde 93,82 fiyatı yükselen ürünler arasında zirveye oturdu. Kabağın ardından ise fiyatı en çok yükselenler sırası ile 67,32 ile salatalık, yüzde 37,58 ile taze fasulye, yüzde 36,04 ile yaş üzüm, yüzde 34,85 ile sivri biber oldu.

PORTAKALIN FİYATI DÜŞTÜ

Aralık ayında her yiyecek zamlanmadı tabiî ki bazılarının fiyatı da olduğundan daha ucuz bir fiyata geriledi. İstanbul’da portakal fiyatı yüzde 12,59 geriledi ve fiyatı en azalan ürünler arasına girdi.

Fiyatında azalış olan diğer ürünler ise yüzde 7,14 ile porselen mutfak eşyası, Gıda harcamalarından yüzde 6,46 ile balık, yüzde 5,22 ile muz ve konut harcamaları grubundan yüzde 1,89 ile gazyağı olarak sıralandı.

Ekonomi Haberleri