Araç Sahiplerini İki Kat Şok Eden Gelişme: Ek MTV Ödemeyenlerin Hayatı Kararabilir, Ardı Ardına Cezalar Yağabilir

Torba yasayla meclise gelerek kabul edilen ve çok tartışılan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için itirazlar devam ediyor. Ancak yasanın iptali için yapılan itirazların sonucunu beklemeniz ve ek MTV'yi ödememeniz halinde de büyük cezalar sizi bekliyor.

Ek MTV ödenmediği takdirde taşıtların her türlü satış veya devir işlemlerinin yanı sıra fenni muayeneleri de yapılamayacak. Bu yüzden vergiye yapılan itirazların sonucunu beklemek isterseniz aracınızı muayene ettirmediğiniz için yol kontrolünde 951 TL ceza yemeniz söz konusu.

Ek MTV'si ödenmemiş taşıtlara uçuşa elverişli belgesi verilemeyecek. Aynı zamanda trafikten çekme, hurdaya çıkarma ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi de yapılamayacak.

Ödeme Süresi ve Ceza

Normalde ocak ve temmuz aylarında iki taksit halinde ödenen MTV'ye ek olarak getirilen yeni ek MTV’lerin ilk taksiti ağustos ayı sonuna kadar, ikinci taksiti ekim ayı sonuna kadar ödenmek zorunda.

Yasaya göre, 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile bugün sicilde kayıt ve tescilli bulunan taşıtlar ile bu bugünden itibaren 31/12/2023 tarihine kadar ilgili sicillere ilk defa kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlar ek MTV ödemesi gerekiyor.

Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda da vadesinden ödeme tarihine kadar geçen her ay ve kesri için gecikme zammı tahsil edilecek.

Ekonomi Haberleri