Araç sahiplerine oh çektirecek indirim! 00.00'dan sonra depoları fulleyin

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonunda duracak! İşte akaryakıt indirimine ilişkin detaylar...

Son günlerde art arda gelen akaryakıt fiyatlarındaki zamların ardından, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, araç sahiplerine güzel bir haber getiriyor. Jeopolitik riskler ve Orta Doğu'daki gerginlik nedeniyle yükselen petrol fiyatları, Brent petrolün 80 doların altına gerilemesiyle birlikte, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu.

Özellikle Orta Doğu'daki petrol zengini ülkelerde yaşanan gerginlik, küresel petrol arzını etkileme endişelerini beraberinde getirdi. Ancak, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması, petrol fiyatlarındaki yükselişi kısıtladı. Bu durum, akaryakıt fiyatlarında bir rahatlama bekleyen araç sahipleri için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Uzmanlar, küresel piyasalardan gelen haber akışının bu hafta olumlu olacağını belirtiyor. Geçen hafta meydana gelen zamların yerini bu hafta indirime bırakacağı öngörülüyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş, benzine, motorine ve LPG'ye olan talebi artırarak, akaryakıt fiyatlarında olası bir indirimi tetikleyebilir.

Şubat 2024 Akaryakıt Fiyatları:

6 Şubat 2024 tarihli güncel fiyatlar şu şekilde:

İstanbul Anadolu Yakası:

Benzin: 39,26 TL

Motorin: 41,61 TL

LPG: 20,28 TL

İstanbul Avrupa Yakası:

Benzin: 39,35 TL

Motorin: 41,68 TL

LPG: 19,76 TL

Ankara:

Benzin: 40,00 TL

Motorin: 42,41 TL

LPG: 20,15 TL

İzmir:

Benzin: 40,24 TL

Motorin: 42,62 TL

LPG: 19,87 TL

Uzmanların değerlendirmelerine göre, bu fiyatlar önümüzdeki günlerde olumlu bir yönde değişebilir.

Petrol fiyatlarındaki düşüş, araç sahiplerine nefes aldırabilir. Uzmanlar, Şubat ayının akaryakıt fiyatları açısından daha olumlu geçebileceğini öngörüyor. Ancak, küresel gelişmelerin fiyatları nasıl etkileyeceği konusunda dikkatli olmak ve güncel haberleri takip etmek önemli olacaktır.

Ekonomi Haberleri