Araç sahiplerine acil uyarı! O tarihten önce yapmayan 1.152 TL ceza ödeyecek

Kış mevsimi geldi sizde bu cezayı ödemek istemiyorsanız bunlara dikkat edin ...

CEZASI TAM 1.152 TL TRAFİĞE ÇIKANLAR DİKKAT!

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte araç sahiplerini ilgilendiren bir konuda gündeme geldi. Özellikle sürücülerin kış aylarının gelmesi ile birlikte dikkat etmesi gereken buzlanma ve donma riskine karşın önlemleri almak önemli. Bu önlemlerden en önemlisi ise zorunlu kış lastiği takmak. Yeni düzenlemeye göre, 1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği takma zorunluluğu var. Kış lastiği takmayan sürücüler ise 1.152 TL ceza ödemekle mükellef olacak.

Kış aylarında güvenli sürüş için yola çıkan sürücüler buzlanma donma ve yağışlara karşı önlem almak durumunda bu önlemler hem kendi güvenliği hem de diğer sürücülerin güvenliği için oldukça önemli. Her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımı devlet tarafından zorunlu tutuluyor.

Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan sürücüler cezalandırılacak!

Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşıması yapan tüm araçlarda kış lastiği takılması zorunlu. Bu trafik güvelniği için alınmış bir karar. Bu zorunluluğa uymayanlar ise para cezasına çarptırılıyor.

Bu yıl için kış lastiği takmamanın cezası 1.152 TL olarak belirlendi.

DOĞRU KIŞ LASTİĞİ NASIL SEÇİLİR?

Sürücüler trafik güvenliği çin zorunlu kış lastiği takmasının yanında kendi aracı için de en uygun oln kış lastiğini takmalıdır. İşte doğru lastik seçmenin yolu…

Öncelikle aracınızın ebatına uygun olarak bir kış lastiği seçmelisiniz. Aracın lastik ölçülerine uygun bir lastik seçilmelidir.Fren ve çekiş özellikleri, kış lastiklerinin fren ve çekiş özellikleri, yol tutuşu açısından da oldukça önemlidir. Yolda daha iyi tutuş sağlayacak lastikler ilk tercih olmalıdır.

Ekonomi Haberleri