Arabasını otoparka bırakan yandı! Yeni fiyatları duyan isyan ediyor

İstanbul'da otopark fiyatları zirveyi gördü, ana yollar arabalarla doldu taştı! İşte İstanbul otopark fiyatları...

İstanbul'da otopark fiyatlarının hızla yükselmesi, özellikle Bahçelievler Yenibosna Kuyumcukent çevresinde çalışanları zor durumda bırakıyor. Yerel yetkililerin yüksek otopark ücretleri nedeniyle mağduriyet yaşayan sürücüler, çevre yollarını otopark olarak kullanmaya başladı.

Kuyumcukent AVM çevresindeki otopark ücretlerinin makul seviyeleri aşması, sürücülerin alışveriş merkezine park etme şansını ortadan kaldırmış durumda. Bu durum, işe giriş ve çıkış saatlerinde trafik sıkışıklığını artırarak hem sürücülerin hem de yayaların günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor.

Kuyumcukent AVM'deki otopark ücretleri, küçük araçlar için 15-24 saat arası 350 TL, büyük araçlar için ise 450 TL'ye kadar yükselmiş durumda. Bu yüksek ücretler, çevrede çalışanların tepkisine neden olmuş ve birçok kişi alternatif çözümler aramaya yönlendirmiştir.

Fikret Engin adlı bir sürücü, "İstanbul’da çok sayıda araç var ancak yeterli park yeri olmadığı için yol üzerine park ediyorlar. İBB otoparklarına zam yapılmıştı, İstanbul Havalimanı Gümrüğü’ndeki otopark da çok pahalı baş edilecek gibi değil. Ben genelde TİM’in içerisine doğru park ediyorum. Artık arabayla işe gelmeyi bıraktım toplu taşıma kullanıyorum." şeklinde durumu değerlendirdi.

Yüksek otopark fiyatları nedeniyle sürücülerin yol kenarlarına park etmesi, trafik akışını ciddi şekilde etkilemiş durumda. Hatalı parklar nedeniyle otobüs duraklarının yerleri dahi değişmiş, sürücüler daha fazla yol yürümek zorunda kalmıştır.

Oktay Bayatlı, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Bu araçlar buraya park etmese benim otobüs durağım yukarıdaydı. Park eden araçlar yüzünden benim otobüs durağımın yeri değişti, 300 metre fazladan yol yürüyorum. Otobüsler çok fazla trafik oluyor diye herhalde durağı neredeyse Kuyumcukent’e taşıdılar. Yanlış park eden araçlar yüzünden daha fazla yol yürüyorum.”

Yüksek otopark fiyatlarına karşı tepki gösteren sürücüler, çeşitli çözüm yollarını değerlendiriyor. Park edilmez tabelalarına rağmen araç sürücülerinin yola park etmeye devam etmeleri, çevredeki trafiği olumsuz etkiliyor.

Ali Yazar, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kurallara önem veren insanların buraya park etmemesi lazım. Bence bu arabaya biniyorsa o otopark ücretini vermesi gerekiyor. Ben aracımı evimin önüne bıraktım. İşe yürüyerek geliyorum çünkü otopark sorunu var.”

İstanbul'daki otopark sorununun çözümü için yerel yönetimlerin ve işletmelerin etkili adımlar atması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri