Araba almak için kısıtlı bütçesi olanlar dikkat! Bu otomobiller 900 bin TL'nin altına satılıyor

Araba ihtiyacınız varsa bu arabalar tam size göre! Uygun fiyatlı arabalar bu haberde!

Türkiye otomotiv sektörü, enflasyonun ve yaşam maliyetlerinin etkisiyle 2024 yılı başında zor günler yaşıyor. Artan araba fiyatları halkın alım gücünü etkiliyor. Tüm detaylar haberimizde.

HÜSAMETTİN YALÇIN AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

CarData Genel Müdürü olarak bilinen Hüsamettin Yalçın, yaptığı açıklamada 2023 yılında otomobil fiyatlarında yaşanan artış hakkında konuştu. 2024'e girerken Türkiye otomotiv endüstrisi değerlendiriliyor. Enflasyon ve yüksek yaşam maliyetleri nedeniyle zor günler yaşanıyor. Bu dönemde artan araba fiyatları bu sektörü olumsuz etkileyecektir. Genel Müdür Hüsamettin Yalçın, bir milyon liranın altındaki yeni araba seçeneklerini arayan kamuoyuna açıklamada bulundu. Yalçın, 2023 yılında otomobil fiyatlarının ortalama % 69'unda 918 otomobilin ancak bir milyon liranın altında fiyata satılabileceğini söyledi. Artan fiyatlar ve uygun fiyatlı seçeneklerin olmayışı, araba satın alma gücünü oldukça zor duruma sokuyor. Tüketicilerin bu yönde bir seçeneği yok. Özellikle 0km araçların azalmasıyla birlikte sektörde araç bulmak giderek zorlaşıyor. Yalçın, yaptığı açıklamada 2024 senesi otobüs sektörüne ilişkin tahminlerini de paylaştı.


Sıfır kilometre otomobil pazarının 2024 yılında yüzde 30-35 oranında gerilemesinin beklenmediğini ancak yüzde 15-20 oranında gerileme beklendiğini söyledi. 2024 yılında yürürlüğe girmesi beklenen diğer unsurlardan biri de vergi kanunudur. Vergi kanunlarının yanı sıra döviz kurlarının da benzer olduğu görülüyor. Yalçın, 0km araç fiyatlarının da kur dalgalanmalarından etkilendiğini anlattı. Pandemi nedeniyle talebin düzenlenmesine ve otomobili yatırım aracı olarak görenlerin bütçeye katkı sağlamasına rağmen 2024 yılında düşüş sınırlı kalacak. Ancak 2024 yılındaki kredi artışı, düşüşün yüzde 15-20'yi geçmeyeceği yönünde olduğu düşünülmekte. Artan fiyatlar ve sınırlı seçenekler tüketici pazarının eğilimlerini etkiliyor. Otomobil üreticilerinin ve bayilerinin bu dönem için yeni stratejiler belirledikleri, bunun da sektörde faaliyetin artmasına yol açabileceği vurgulandı.

Ekonomi Haberleri