Ankara, Kayseri, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve o illere TOKİ müjdesi! 619 bin TL'ye sizi ev sahibi yapacak!

TOKİ 32 şehirde konut satışı yapıyor! İşte ayrıntılar...

TOKİ Emlak Müzayede tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Türkiye genelinde 32 ilde uygun fiyatlarla taksitli konut satışı başladı. Konut kampanyası kapsamında, 13 Aralık 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilecek satışlarda, vatandaşlar uygun peşinatlarla konut sahibi olma fırsatını yakalayacak.

Başvuruların 13 Aralık tarihine kadar alınacağı belirtilen açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın gayrimenkulleri, Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından düzenlenecek olan açık artırma toplantılarında alınacak tekliflerin İdare tarafından değerlendirilmesi yöntemiyle satışa sunulacağı ifade edildi.

Konut kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar, başvurularını T. Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin tüm şubelerine yaparak katılım teminatını yatırmaları gerekiyor. Başvuru yapan ve ihalede konutu almaya hak kazanan kişiler, yüzde 25 peşinat ödemesi yaptıktan sonra kalan tutarı 72 ay vadeyle TOKİ'ye taksitler halinde ödeyebilecekler.

Örnek olarak, 800 bin liraya satılan bir konut için vatandaşlar 200 bin lira peşinat ödemesi yapacak ve kalan 600 bin lirayı ayda 8 bin 333 TL taksitle ödeyebilecekler.

Emlak Yönetim resmi internet adresi üzerinden yayımlanan il il fiyat listesi şu şekilde:




Bu fırsatla, konut sahibi olmak isteyenlerin 13 Aralık'a kadar başvuruda bulunmaları ve uygun koşullarla ev sahibi olmaları mümkün. Konut satışlarına ilişkin detaylı bilgileri öğrenmek için TOKİ'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilir veya güvenilir haber kaynaklarını takip edebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri