Altını olana karalar bağlatacak haber! İslam Memiş ilk kez açıkladı: Duyan kuyumcuya koşuyor

Altın ve gümüş piyasalarına ilişkin eleştirel değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, yeni haftanın öncesinde yeni rakamları açıkladı. İşte İslam Memiş'ten son yorumlar…

Piyasanın en ünlü isimlerinden biri olan altın ve gümüş piyasası uzmanı İslam Memiş, özellikle altın piyasasına ilişkin tahminleriyle yatırımcılarının yakından takip ettiği isimlerden birisi oldu. Bu tahminlerin gerçekleşmesiyle birlikte pek çok kişinin yakından takip ettiği İslam Memiş, yeni haftaya ilişkin değerlendirmelerini de yaptı. Özellikle borsa, dolar, euro ve altına ilişkin konuşan Memiş, yatırımcıları endişelendiren önemli rakamları paylaştı.

İlk olarak Borsa İstanbul ile ilgili konuşan İslam Memiş, “Borsa İstanbul 8464 puan seviyelerinde. Borsayı ayakta tutmaya devam ediyor. Halka arz için 80 şirket daha sıraya girdi. Borsanın uzun vadeli görünümü olumlu ancak teknik olarak kısa vadede kazanç cirosu beklediğim için bu şekilde beklemeyi tercih ettiğimi söyleyebilirim." dedi.

YÜKSELİŞ BEKLENTİSİNİ KORUDUĞUMU SÖYLEMEK İSTİYORUM”


Dolar endeksi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, endeksin yükselişe geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Dolar endeksi 106'nın altında. Dolar endeksi yükselince doların değeri haftayı dünya genelinde Açık kapattı. Buradaki 28 lira seviyesi tahminim geçerli. Önce 27,78'e çıktı, sonra kar satışı nedeniyle hafif düşüş yaşadı. Çünkü dolar endeksi düştü. Öğretim yılını saat 19.70'de bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ardından euro/TL paritesine ilişkin değerlendirmeler yapan Memiş, şunları söyledi:

"Euro-TL kuru toparlandı ve her ayın 15'inden sonra sağlıklı bir yükseliş beklemeye devam edeceğiz. TL'm var mı diye soranlara, 'Hayır dolar almayın, euro alın' dedim. Bunu yapsan daha iyi olur. Bu hafta her zaman Euro tarafını önerdim. Beklentilerim olumlu olmaya devam ediyor. Baskılar önümüzdeki haftaya kadar devam edebilir. Yıl sonunda aldığım yanıtlara bakıldığında euro-dolar paritesine ilişkin yukarı yönlü beklentilerimi koruduğumu söyleyebilirim.”

"Bu düşüşler kalıcı değil ama bir fırsat."

İslam Memiş, ons altınla ilgili önemli rakamlara değindi: "Ons altın 1810 dolara düştü. Bu baskılama süreci iki hafta devam edecek ancak 1860 seviyesinin altında rakamlar alım fırsatı sağlamaya devam edecek. Destek olarak 1800 doları arıyorduk. Altındaki toparlanma zayıf. 1880'in üzerinde bir artış göreceksiniz. 1800-1880 dönemini takip etmeye devam ediyoruz. Her ons düşüş bir alım fırsatı olmaya devam ediyor. Altın hâlâ değerinin altında ve hâlâ ucuz."

Gram altına ilişkin fırsat konusunda uyarıda bulunan İslam Memiş, açıklamasını şöyle tamamladı:

 “Bir gram altının değeri 1695-1703 liradır. Bu indirimler kalıcı değil, fırsattır. Elinizde TL varsa büyük düşüşler beklemeyin dedim. Yurt içinde dolar ve TL güçlü seyrini sürdürürken gram ve onsta pek bir düşüş hissetmiyoruz. 1700 altındaki gram altın çok iyi bir alım fırsatı sunuyor ve yılın son alım fırsatı oluyor. Haftayı 1.700 gram altın almadan tamamladı. Hafta içi 1.700 gram altına 1 gram altın alanlar çok şanslı. Bankadan 1637 liraya aldıklarını söyleyen bir arkadaş da vardı. Ben de soruyorum: Değişime ihtiyacınız olduğunda ne kadar değiştirirsiniz? 1550 liradan geri alınıyor. O farkı ise ihtiyaç zamanında bozma fiyatını göz önünde bulundurmak gerekiyor."

Ekonomi Haberleri