Altını doları unutturan yatırım! İslam Memiş paranızı buna yatırın diyerek duyurdu

Yatırım aracı olarak altın ve doları tercih edenlere uyarı İslam Memiş'ten geldi. Dolar yerine euro almanın daha doğru olacağını söyleyen uzman isimden şaşırtan yorumlar...

Borsa üzerinde yabancı yatırımcı tahmini yapılırken dolarda yükseliş ve düşüş üzerindeki ihtimallerle Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hedef noktasını gösterdi. Gram altının 1800 seviyelerine geleceğini söyleyen Memiş, ilk değerlendirmesini yaptı.

YATIRIM ARACI NE OLMALI?

Yatırım olarak dolar alınır mı? sorusuna yanıt arayanlara Memiş'ten karşılık gecikmedi. Euro dolar paritesi 1.0874 seviyelerinde yer alırken dolar yerine euro alınması gerektiğinin altını çizdi. Yılın ikinci yarısında 1.15 referans alınırken yabancı para birimine yatırım yapılacak onun euro olması gerektiği duyuruldu.

Dolar 28 TL oluğunda euro 30 TL olarak yer alacak. Bu durumda elinde TL olanların beklemesi gerektiği söylenirken dolarda geri çekilme olacağı tahminleri yapıldı.

Altın ons fiyatları 1925 dolarlara gelirken 1920-1935 aralığında olacağı bekleniyor. Cuma günü ABD Tarım Dışı İstihdam verisini dört gözle beklenirken gidişatın yönü ise belirlenecek.

Temmuz ayı içerisinde 1860-1960 dolar aralığında takip edeceğini ifade eden Memiş, tekrar geri çekilme olacağına değindi.

Gram altın TL piyasası üzerinde 1622-1632 seviyelerinde bulunuyor. Göbek seviyesi yılın ikinci yarısında başlanırken dolar kurunda ise 24 lira olması gerektiği beirtildi. Bunun üzerine elinde TL'si olanların sabretmeleri gerektiği ve acele etmemeleri yönünde uyarılar yapıldı.

Ekonomi Haberleri