Altını, borsada parası olanlara flaş uyarı! Almak için o tarihi bekleyin

Altın ve Para Piyasaları'nda uzman isim olan İslam Memiş, son paylaşımında yatırımcılara önerilerde bulunuyor. Altın almak isteyen yatırımcılara rakam ve tarih de verdi.

Altın ve Para Piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, önümüzdeki dönemde piyasada görmeyi beklediği gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla paylaştı. Memiş, konuşmasında şunları söyledi:

BORSA İSTANBUL

"Dünya genelinde jeopolitik gerginlikler devam ediyor. Kızıldeniz'deki jeopolitik gerginlikler küresel piyasaları olumsuz etkilerken, iç terörle mücadeleyi sürüdüryoruz. Dış diplomaside beklenmedik açıklamalar ve yorumlar daha da artabilir. Bu hafta bizleri ilgilendiren terörle mücadele ile ABD'den gelen haberlerdir.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 8050 puanda. Haftanın ilk işlem gününde 0,79 oranında artış yaşandı. 7700 ila 8100 frekans aralığımız geçerlidir. Yüksek satış yeteneği. 8100'ün üzerine çıkılması halinde yine yeni dirençlerden bahsedebiliriz. 8000'in altında kapanışta 7700 destek seviyesini takipte kalacağız. Kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's, Cuma akşamı açıklama yaptı.


Görünüm olumlu ancak not yükseltmesi yapılmadı. 2024'te Türkiye'nin kredi notunu yükselteceklerini göreceğiz ama bunun ekonomiye olumlu bir etkisi olur mu diye merak etmek gerekiyor. Enflasyonla mücadeleye devam ediyoruz. Bu yıl enflasyonun yüzde 50 civarında olmasını bekliyorum. Uluslararası derecelendirme kuruluşları notlarını yükseltse bile enflasyonda düşüş görmediğimiz sürece bu açıklamalar Türkiye piyasasına olumlu katkı sağlamayacaktır."

DOLAR / TL

Yılın ilk çeyreğinde 30-33-TL lira beklentimiz devam etmekte. 33 liranın üzerinde Euro-TL kuru var. Euro-dolar paritesi bir miktar geriledi. Bu da orta ve aynı zamanda uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatlarını beraberinde getirecek. Elinde dolar tutan ve dövizi yatırım aracı olarak görenlerin euroya ilgi duyması doğru olacaktır.

ONS ALTIN

Bir ons altının fiyatı 2.051 USD'dir. Gün içerisinde 2.045 ile 2.058 dolar arasında işlem gördü. Altının ons başına 2.028 dolarda yine destek görünüyor. Tekrar hızlı bir dönüş olacak, 2070 direncini yukarıda izleyeceğim. Bu hafta 2038-2070 aralığını da takip edeceğim. Yılın ilk çeyreğindeki 2.150 dolar tahminim devam ediyor. Ons altının yükselişi de sürecek.

Serbest piyasada 1 gram altının fiyatı 2050 ile 2060 lira arasında değişiyor. 2076 yılına kadar artıyor. Ons altın ve gram altının bir kez daha düşüşe geçtiğini görüyoruz. 2040-2070 lira aralığını izleyeceğim. Bu haftaki düşüş bir kez daha fırsat sunuyor.

Ons altın 2038 yılına getirildiğinde karşı karşıya olduğu gram altının fiyatından alımlara son verilmesi gerekecek. Bu sefer 2090 liraya yükseltilmiş bir hedef görmeliyiz. 1-2 hafta içinde 50 liralık bir artış bizi bekliyor. Bana göre geri çekilmenin kalıcı olmamasının nedeni budur.”

Ekonomi Haberleri