Altına Yatırım Yapanlar Perişan: 2,5 Yılın Dibi Görüldü

Pek çok ülkede enflasyonist baskı sebebiyle merkez bankalarının faiz artırma kararı alınması ABD dolarını zirveye taşırken, altında ise düşüşü beraberinde getirdi. Geçen hafta gerçekleşen işlemler sonucunda gram altında 964,6 liraya kadar geriledi.


Küresel piyasalarda altın fiyatları düşüş yaşamaya devam ediyor. Dünyayı kasıp kavuran enflasyonist baskı sebebiyle merkez bankaları faiz artırımı kararı alırken dolar zirveye taşındı ve bunun neticesinde altın son 2,5 yılın dibini gördü. Amerikan Merkez Bankası'nın faizi her defasında artırma kararı alması ile arttırmaya devam edeceği sinyallerini vermesi değerli metal altını darma duman etti.


Dolardaki yükselişin gösterdiği etki ile güç kaybı yaşayan ons altın; 2,5 yılın dibinde işlem görüyor. Ons altın 2022 senesinin Nisan ayından itibaren gördüğü en düşük seviye olan 1626 dolara kadar düştü.


Ons Altında En Düşük ve En Yüksek Seviyeler 
1644 dolardan güne başlayan ons altın, gün içerisinde en düşük 1626 dolar ve en yüksek 1646 dolar seviyelerini gördü. Şu sıralar itibariyle 1637 dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.


Dolar Endeksi 20 Yılın Zirvesini Gördü

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırması ile bundan sonraki kararlarında faiz artırma sinyalleri vermesinin etkisiyle Amerikan doları, son 20 yılın zirvesini gördü. ABD Merkez Bankası'nın (FED) agresif faiz artırımlarını sürdürmesi durumunda altın fiyatı üzerinde aşağı yönlü bir başkanın devam edebileceği öne sürülüyor.


Mart Ayından İtibaren Altında Kayıp %20

Altın piyasasına baktığımızda Mart ayından itibaren ons altında kaybın %20'ye çıkması sebebiyle uzmanlar, yeni destek ile direnç noktaları belirlemeye başladı.

Ekonomi Haberleri