Altın yatırımı yapanların sayılı günü kaldı! Uzman isim altında zelzele tarihini açıkladı

Commerzbank, altın fiyatlarının 2023 yılı sonuna kadarki muhtemel yönünü öngören bir analiz yayınladı.

Commerzbank analizine göre altının ons başına fiyatının 2023 sonuna kadar düşerek 1.800 dolara düşeceğini söyledi. Ayrıca bu tahmin, Commerzbank'ın altın fiyatlarına ilişkin uzun vadeli görünümünü yansıtıyor ve kısa vadeli dalgalanmaları hesaba katmayabilir.

ABD merkezli Citibank ise altın fiyatlarının olumlu yönde gelişeceğini varsayıyor. Ayrıca Citibank analistleri altının fiyatlarının 2023 yılı sonuna kadar ons başına 2.100 dolara yükseleceğini öngörmekte..

Commerzbank ve Citibank'ın yıl sonu tahminleri altın piyasasını takip edenler tarafından merakla bekleniyor ve yakından takip ediliyor.


"2 Bankadan Dikkat Çeken Tahminler"

Alman Commerzbank'ın yıl sonu altın tahmini büyük ilgi görüyor. Commerzbank, altının fiyatının 2.000 doları aşacağını öngördü. ABD merkezli Citibank'taki analistler, ons altının bu yıl 1.900 dolar seviyesinde destek bulacağını söyledi.

Banka, altın fiyatlarının dördüncü çeyrekte dibe vurabileceğini ve gelecek yıl 2.000 doların üzerine çıkabileceğini öne sürdü. Son dönemde değer kaybeden altın, ekonomik dalgalanmalar ve belirsizlik ortamında güvenli bir varlık olarak değerlendiriliyor. Ocak ayına hâlâ 2,5 ay varken yatırımcılar güncel verileri yakından izleyecekler..

Ekonomi Haberleri