Altın Yatırımcılarına Özel Tüyo: Gram Altın ve Dolar Çarpımıyla Kazanma Fırsatı! Yılın İlk Yarısında..

Altın yatırımlarında kazananlar gram ve cumhuriyet altını! Yılın ilk yarısında %45 getiri sağlayan altın, güvenli liman arayışını karşıladı. Ons altın ve dolar kuru etkisiyle gram altını takip etmeliyiz. Türk lirası ve enflasyon da fiyatları etkileyecek.

Altın yatırımcıları için gram altını ve cumhuriyet altınının yılın ilk 6 ayında gösterdiği yüksek getiri oldukça önemli bir bilgi. Bu dönemde altın, güvenli liman arayışıyla birlikte yatırımcıların tercihi haline gelerek diğer yatırım araçlarını geride bırakmayı başardı. Piyasa stratejisti Tuncay Turşucu, gram altını değerlendirirken ons altın ve dolar kuru faktörlerine dikkat çekerek pek bilinmeyen bir tüyo verdi.

Gram ve cumhuriyet altını, yılın ilk yarısında %45 getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro, Türk lirası karşısında %40,76 değer kazanırken, dolar ise %37,56 değer kazandı. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise geçtiğimiz yıl elde ettiği yüksek getiriden sonra bu yılın ilk yarısında %4,5 prim yaparak düşük bir performans sergiledi.

Turşucu, gram altının geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, ons altının hareketine bağlı olduğunu belirtti. Ons altının güçsüz olduğu sürece düşüş yaşayabileceğini ve yukarı yönlü hareketlenme olmadığı takdirde daha da değer kaybedebileceğini ifade etti. Kısa vadede ons altında çok fazla hareket beklenmediğini ve sınırlı dalgalanmaların yaşanabileceğini aktardı.

Uzmanlar, önümüzdeki dönemin Türk lirasının değer kazanma gücü ve enflasyon beklentileri doğrultusunda şekilleneceğini düşünüyorlar.

Özet olarak, yılın ilk yarısında altın, diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri performansı sergiledi. Gram altının değerlendirilmesi için ons altını ve döviz kuruyla olan ilişkisi göz önünde bulundurulmalıdır. Gelecek dönemde, liranın değer kazanma potansiyeli ve enflasyon beklentilerinin altın fiyatları üzerinde etkili olması beklenmektedir.

Ekonomi Haberleri