Altın ve doları olanlara kritik uyarı! İslam Memiş o 14 güne dikkat çekti

Son dönemlerde piyasa hareketliliği son hızıyla devam ederken uzmanların açıklamaları yakından takip ediliyor. İslam Memiş önemli açıklamalar yaptı! Tüm detaylar haberimizde.

İslam Memiş yatırımcıları uyarmaya devam ediyor! Son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSLAM MEMİŞ PİYASA YORUMLARI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasa ile ilgili değerlendirmelerine devam ediyor. Memiş son değerlendirmelerinde şu sözlere yer verdi; 'ONS altın 1834 dolar ve son 7 ayın en düşük seviyelerinde. Yeni bir trend oluşumu bekliyoruz. 1800-1880 dolar aralığı yeni bir bant olacak. Sene sonuna kadar 2 bin dolar üstünde atak bekliyorum. 2024 senesinde ONS altının 2 bin 350 dolara yükselmesini bekliyorum. Bu sebeple ONS altındaki düşüşler alım fırsatı olabilir. Aynı zamanda dünya genelindeki Merkez Bankaları altın rezervlerini artırmak için düşüşleri değerlendirecek. Elinize dolar geçtiği zaman ONS altını bu seviyelerden almak mantıklı olabilir. Gram altın TL ve serbest piyasada 1660-1670 TL seviyesinde işlem görüyor. Burada 50 TL bir makas var. 


Bant aralığı 1650-1700 TL arasında. 1700 TL altındaki rakamlar yeni TL'ye sahip olan ve altın borcu olan kişiler için avantaj sunuyor. Dolar güçlü duruşunu koruyor. 50 TL değer kaybı yaşandı ve TL bulunduranlar için fırsat olabilir. Altın sahipleri kesinlikle satmamalı. 14 gün sonra rüzgar tersine dönecek. ONS gümüş 21.41 dolar seviyesinde işlem görüyor. 20.80 destek seviyesi olarak kabul edilir. Borsa İstanbul 8 bin 490 puan seviyelerinde ve yüzde 1.87 artış gösterdi. Yükseliş eğilimi devam ediyor. Ancak giriş yapmak için uygun seviye olmadığını düşünüyorum. 15 Ekim tarihini beklemeyi düşünüyorum. 7 bin 500 puan altına düşmezse kademeli olarak alım yapmayı düşünüyorum. 2024 senesi Borsa İstanbul'un 15 bin puanlık bir hedef belirlediğini biliyoruz ancak Ekim ayında yaşanan düşüşlerin sona ermesini bekleyip yatırım yapmayı planlıyorum. Özellikle 7 bin 900 ve 8 bin 500 puan aralığını takip edeceğim.'

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. 

Ekonomi Haberleri